Altay: Polise AKP cuntasının siyasi ömrünü uzatmak uğruna kelepçe vuruldu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hukukun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde oyuncak olduğunu belirterek "Hırsızı saldık, yakalayana kelepçe vurduk. Niçin; siyasi ikbal uğruna, AKP cuntasının siyasi ömrünü uzatmak uğruna. Kamu vicdanında...

Google Haberlere Abone ol
Altay: Polise AKP cuntasının siyasi ömrünü uzatmak uğruna kelepçe vuruldu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hukukun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde oyuncak olduğunu belirterek "Hırsızı saldık, yakalayana kelepçe vurduk. Niçin; siyasi ikbal uğruna, AKP cuntasının siyasi ömrünü uzatmak uğruna. Kamu vicdanında bu olumlu karşılık bulmayacak, kabul görmeyecek, reddilecektir." dedi.

Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınması ile ilgili konuşan Altay, operasyonun devletin hukuk devleti olma özelliğini kaybettiğinin çok açık göstergesi olduğunu vurguladı. "Kin ve intikam projesidir. Dün destan yazan polislerin, fıkra mı, makalemi ne yazıldı; Türkiye utanç tablosuyla karşı karşıya." diyen Altay, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın "Biz bunları yaptık ama kusura bakmayın bizi affedin' demeleri, nedamet dilemeleri lazım." sözlerine tepki gösterdi.

"Kimsin sen? Eğer ortada bir suç varsa o suçla ilgili cezayı ortadan kaldırma ehliyeti ve yetkisine sahip değilsin." diyen Altay, intikam, kin, karezle polis teşkilatındaki bazı görevlilerin sahur vakti alındığını, sonra "istersem ben seni salıveririm" dendiğini ifade etti. "Parti devleti, oligarşi yapılanmanın çok açık göstergesidir. Hukuk devletinin ayakların altında kalması tescillenmesidir." diyen Altay, işini yapmış, Beytülmal'a el uzatanları yakalayanlara kelepçe vurulduğunu vurguladı. 17-25 Aralık eğer darbe ise 4 bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun neden kurulduğunu soran Altay, rüşvet, yolsuzluk, görevini kötüye kullanma suçlarının olduğuna dikkat çekti.

Bakanların yatak odalarına para kasalarını, ayakkabı kutuları içine paraları polisler koyduysa ceza verilmesi gerektiğini belirten Altay, ancak bunun böyle olmadığını, polisin bunları yakaladığını kaydetti. Altay, "Hırsızı saldık, yakalayana kelepçe vurduk. Niçin; siyasi ikbal uğruna, AKP cuntasının siyasi ömrünü uzatmak uğruna. Kamu vicdanında bu olumlu karşılık bulmaycak, kabul görmeyecek, reddilecek. Devlet bu kadar oyuncak haline getirilmemelidir. Yanlış ve kirli elleri, büyük devlet, büyük millet gerçekleri görecektir. Bu vahim tabloya insanımız daha fazla seyirci kalmayacaktır. Kin ve intikam projesi yürütülüyor, resmi yasal soruşturma yürütülmüyor." diye konuştu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN ELİNDE HUKUK OYUNCAK OLDU"

Gözaltına alınan polislere kötü muamele, psikolojik baskı yapıldığını ifade eden Altay, psikilojik baskının etkileri kalıcı olduğuna dikkat çekerek bunların yapıldığına emin olduğunu ve kuşku duymadığını kaydetti. "Adaletin çürümüşü bile teminatdır." diyen Altay, hukuku boyutta gereği yapılarak hukuk oyuncak olarak kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde hukukun oyuncak olduğunun altını çizen Altay, açık diktötürlükte bile bunun futursuzca yapılmadığına dikkat çekti. Hakkın yerini bulması gerektiğini belirten Altay, Selam Tevhit örgütünün bilinen örgüt olduğunu ve yeni üretilen bir örgüt olmadığını söyledi. Varlığını dünyanın bildiğini dile getiren Altay, polisin görevni yaptığını ifade etti.

"AKP MECLİSİ ÇAMAŞIR MAKİNASI GİBİ KULLANIYOR"

AKP'nin Meclisi çamaşır makinesi gibi kullandığını anlatan Altay, 17-25 Aralık'ta ne varsa temizlemeye çalıştıklarını ve zırha büründüklerini ifade etti. AKP'yi yakın çevrelere, siyaset dışı hepsine bir zırh geliyor olduğunu belirten Altay, AKP tescilli, müteahhid, işadamı, vatandaş yasadışı bir iş yaptığında polisin adım atamacağını vurguladı. Bunun toplumu kamplaştırdığını dile getiren Altay, işin tadının kaçtığını, şiddetli kamplaşmaya gidildiğini, bunun iç barışa zarar verdiğini vatandaşın görmesi gerektiğini kaydetti.

"Çalıyor ama iş yapıyorlar; böyle bir mantık olabilir mi?" diyen Altay, bazı atasözlerin toplumda kanıksandığını ve bundan biran önce kurturulması gerektiğini ifade etti. Diğer medeni ülkeler gibi ahlak, edep, namus, erdemin öne çıkması gerektiğinin altını çizen Altay, dürüstlüğın herkeste olması gerektiğini söyledi. Altay, "Emniyet Teşkilatının karpuz gibi ikiye bölünmesi, iç barış için en büyük tehdittir." ifadelerini kullandı.

BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMALARIYLA İLGİLİ "BUNLAR İĞRENÇ ŞEYLER"

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un "Görevdeyken cemaat yapılanmasıyla ilgili Başbakan Erdoğan'a bir liste verdiğini ve listenin başında Ali Fuat Yılmazer'in olduğu" yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Altay, askerin siyasete, bu meselelere karışmasının doğru olmadığını belirtti. Askerin siyasi irade emrinde güvenlikle ilgilenmesi gerektiğini dile getiren Altay, "Bunlar iğrenç şeyler. Kin, intikam projesini biran önce durdurması lazım. Neye göre vermiş isimleri? Çok farklı aidatler, cemaatler var, realitedir bunlar. Devletin laik niteliği, hukuk devletiyle sorunu olmayan herkesin benim başım üstünde yeri var. İnançla ilgili örgütlenmeden dolayı kimse suçlanmamalı ama dayatılıyorsa kabul edilemez." şeklinde konuştu.

"ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI HADSİZLİK VE DENSİZLİKTİR"

"AKP'nin kirli ve hukuk dışı uygulamasıyla Türkiye'de AKP'ye yakın insanlara özel bir zırh getirme sürecidir." diyen Altay, Başbakanın yarın çok geniş yetki verdiği MİT Başkanı Hakan Fidan'dan da çekeceği olacağını kaydetti. Başbakanı haddini bilmeye ve devletle oyuncak gibi oynamamaya davet eden Altay, Arınç'a tepki göstererek "Bu suçu affetme yetkisi yok. Hadsizlik ve dengisizliktir. Bu insanlar nedamet getirip özgürlüğe kavuşacaksa hukukun rafa kalıdırlığı bir yerdir." dedi. CİHAN

Yorumlar