Altay: Millet Adli Tıp raporunu nereye koyulması gerekiyorsa oraya koyacak

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Erdoğan’ın Kabataş görüntüleriyle ilgili eleştirilerini yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Altay: Millet Adli Tıp raporunu nereye koyulması gerekiyorsa oraya koyacak

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Erdoğan’ın Kabataş görüntüleriyle ilgili eleştirilerini yorumladı. Altay, “Başbakan merak etmesin, bu millet Adli Tıp raporlarını nereye konulması gerekiyorsa oraya koyacaktır.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Altay, HSYK düzenlemesinin Meclis’ten geçmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı. Altay, “Cumhurbaşkanı iki arada bir derededir. Cumhurbaşkanı hukuk adamı olup olmadığıyla ilgili bir büyük bir sınav verecek. İnşallah bu sınavdan geçer.” dedi.

Başbakan’ın üslubunu eleştiren Altay, “Başbakan fabrika ayarlarına geri dönmelidir. Başbakan bozulmuştur, deforme olmuştur. Her bakımdan deforme olmuştur. Dili deforme olmuştur. Başbakan hiç merak etmesin millet nereye koyulması gerekiyorsa oraya koyacaktır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın hukuka uygun bir karar vermesini bekleyen Altay, “Cebirle, şiddetle, terörize saldırılarla Meclis’ten geçmiş bir yasa var. Hukuka ve Anayasaya aykırı bir yasa var. Cumhurbaşkanı’nı hukuka uygun bir tavır almaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanı şu lafın altında kalamaz, ‘Doğru olan bu değildir, doğru olan Anayasa değişikliğidir.’ Siyasi parti genel başkanlarını toplayıp, Başbakan’ı çağırıp konuşup, yüksek yargı organları başkanlarını çağırıp konuşan bir Cumhurbaşkanı’nın bu yasayı onaylaması Türkiye için ibretlik bir manzara olur. Böyle olmayacağını umuyoruz. Başvurumuz bugün yarın, bitti bitecek diyebilirim. Hassas bir konu. Somut hukuki gerekçelere dayandırıyoruz. Hukukçu arkadaşlarımız çalışıyorlar. Yarın öbür gün olabilir. Kanun numarası çıktığı andan itibaren kanun kanundur zaten. Cumhurbaşkanı onayını beklemeden gidebilmemize imkan veren budur zaten. Hukuken bu mümkün.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar