Altan Tan: Başbakan şapkasından yeni bir tavşan daha çıkardı

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şapkasından yeni bir tavşan daha çıkardığını belirterek "Daraltılmış bölge tavşanı.

Google Haberlere Abone ol
Altan Tan: Başbakan şapkasından yeni bir tavşan daha çıkardı

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şapkasından yeni bir tavşan daha çıkardığını belirterek "Daraltılmış bölge tavşanı. Bunu hatırlarsanız 5 -6 ay evvel yine burada konuşmuştuk." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tan, Başbakan'ın şapkasından yeni bir tavşan daha çıkardığını söyledi. Bunun daraltılmış bölge tavşanı olduğunu vurgulayan Tan, 5 -6 ay evvel yine burada konuyu konuştuklarını kaydetti. "Bu, seçim aritmatiği içerisinde BDP'yi Kürt illerinde, MHP'yi Orta Anadolu ve Çukurova'ya, CHP'yi de plajlara hapsetme taktiği." diye konuştu. Seçim hileleriyle, ortaya çıkan tablolarla, her 10 senede bir seçim yöntemi değiştirerek Türkiye'nin bir yere varmasının mümkün olmadığını dile getiren Tan, "Bunun adı demokrasi rejimi değil, bir tiyatro, Hisseler Harikalar Kumpanyası olabilir. Sayın Başbakan, bu girdiğiniz yoldan geri dönünüz. Ben yaptım oldu, hepsi de bana kar kaldı diyorsanız bir çekirge hikayesi var. Bir zıplar, iki zıplar sonra yakalanır." şeklinde konuştu. Partisi BDP'nin de yeni oyunlar üzerinden düzenlenmesi gerektiğini belirten Tan, böyle cambazlıkla devam edilecekse buna müsaade edilmemesi ve kesin bir tavır koyulması gerektiğini söyledi.

BDP'li Sırrı Sakık'ın MİT'e teşekkür etmesiyle ilgili ise Tan, "Niye teşekkür etti, bilmiyorum. Bütün bu diyalogları Hakan Fidan karar alıp başlatmışsa, böyle bir bilgi de bende yok. Söz konusu ise söz konusu kanaatinde değilim. Siyasi iradenin başına yapılır. Doğrusu ben anlamış değilim. Anlamış da anlamış değilim." karşılığını verdi. Hükümetin yaptıklarının çözüm değil teslim alma operasyonu olduğunu ifade eden Tan, "Sonuna kadar demokrasi, barış, çözüm, anayasal ve kanunlar çözümler, paketler diyoruz, barış diyoruz. Eee daha ne diyelim." ifadesini kullandı.

BDP-HDP birleşmesiyle ilgili de Tan, "Önemli olan BDP veya HDP nasıl bir parti olacak? Bir çatı partisi olabilecek mi? Herkesi bir araya toplayabilecek mi; bugüne kadar bunu yapmadı, bundan sonra bunu yapacağız." diye konuştu.

Meclis'teki güvenlik önlemlerine yönelik bir soruya Tan, alınan güvenliklerin genelde özgürlüklerin kısıtlanması haline geldiğini vurguladı. Meclis'in gelen geçen hanı olmasını istemediklerini belirten Tan, ancak milletvekillerine yönelik misafirleriyle basın toplantısı yapılmasının engellenmesinin de doğru olmayacağını ifade etti.

CHP'li vekilin basın toplantısı için yanındakilerle alınmamasıyla ilgili de Tan, "Bahçede de mutfakta da yapabiliriz. Allah sonumuzu hayır etsin." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar