Alparslan Türkeş vefatının 17. yılında anılıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Hakka yürüdüğü andan itibaren Başbuğ Türkeş’in rahle-i tedrisinden geçmiş birisi olarak mevcut liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, devletin milleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü ilkesine bağlı olarak O’nun bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Türkeş vefatının 17. yılında anılıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Hakka yürüdüğü andan itibaren Başbuğ Türkeş’in rahle-i tedrisinden geçmiş birisi olarak mevcut liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, devletin milleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü ilkesine bağlı olarak O’nun bıraktığı kurumlarda hizmetine devam etmektedir." dedi.

Alparslan Türkeş’in Hakk’a yürüyüşünün 17. yılı nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Şefkat Çetin, milyonlarca Müslüman Türk’ün gönlüne Türklük sevgisi aşılayan merhum Alparslan Türkeş’i rahmet ve minnetle yâd ettiklerini ifade etti. MHP’li Çetin, "Gerçek bir inanç ve dava adamı olan Alparslan Türkeş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ardından milli devlet yapısının ve milli kimliğin geniş kitleler tarafından benimsenmesinde ve yüceltilmesinde tarihi bir rol oynamıştır. Kelimenin tam anlamıyla ikinci nesil gerçek bir Kuvayı Milliye önderi olan Alparslan Türkeş, bütün hayatını Türk milletinin mutluluğu, esenliği ve aydınlık yarınları için çalışarak geçirmiştir. Alparslan Türkeş, Türk gençliğine milli ve manevi değerleri aşılayarak, Müslüman Türk kimliği özelliklerine sahip, ülkesi ve devleti için hizmet aşkıyla dolu ülkücü nesiller yetiştirmiştir. Başbuğ Türkeş’in en büyük eserlerinden birisi olan idealist ülkücü gençlik, Türk milletinin geleceğinin teminatı olarak her daim nöbetine devam etmektedir." düşüncesini aktardı.

"BAŞBUĞ TÜRKEŞ'IN MİRASI MHP'DİR"

Başbuğ Türkeş’in en önemli mirasının ise Türk milletini çağlar üzerinden sıçratarak medeniyet yarışında ön saflara geçirecek aksiyonun siyasi organizasyonu olarak kurulan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olduğuna işaret ederek, şöyle dedi: "Büyük davalar gibi büyük liderlerin de ölümsüz olduğu gerçeğinden hareketle, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ve onun misyonunu sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi’nin her daim Ülkücü Türk gençliği tarafından yaşatılacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Hakka yürüdüğü andan itibaren Başbuğ Türkeş’in rahle-i tedrisinden geçmiş birisi olarak mevcut liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, devletin milleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü ilkesine bağlı olarak O’nun bıraktığı kurumlarda hizmetine devam etmektedir. Hem Ülkü Ocaklı ve hem de O’nun oluşturduğu siyasi organizasyonumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nde birlikte Türk milletine hizmet etmiş bir kadro insanı olarak, Alparslan Türkeş’in misyonu ve çizgisinin rehberliğinde kutlu yürüyüşümüzü sürdürmeyi bir şeref addediyoruz. Uzun ve çetin yolumuzda her türlü menfaati, tehditleri ve engelleri elinin tersiyle iterek Türkeş’in izinde kutlu davamızın yolunda eğilmeden bükülmeden yürümeyi başaranlara selam olsun.Hizmetleriyle büyük Türk milletinin ve bütün Türk Dünyasının gönlünde eşsiz bir yer edinen Başbuğ Alparslan Türkeş’i bir kere daha rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Mekânı cennet, ruhu şad olsun."
CİHAN

Yorumlar