"Alo Fatih hattının bir ucu Başbakan'da diğer ucu televizyon kanallarında"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Alo Fatih hattı, bir ucu Başbakan'da diğer ucu televizyon kanallarındaki yetkililerde bulunan hattır.

Google Haberlere Abone ol
"Alo Fatih hattının bir ucu Başbakan'da diğer ucu televizyon kanallarında"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Alo Fatih hattı, bir ucu Başbakan'da diğer ucu televizyon kanallarındaki yetkililerde bulunan hattır. Başbakan'ın beğenmediği her haber ya da program için bu hattı kullandığı anlaşılıyor." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, MHP'nin tutuklu milletvekili Engin Alan'ın fotoğrafını kürsüye asarak açıklamalarda bulundu. Yeniçeri, Başbakan'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapanların zihniyetini "Çeteler, haşhaşiler, komplocular, alim müsveddeleri, sahte veliler, içi boş, kalbi boş, zihni boş alim müsveddeleri" kavramlarıyla tanımladığını ifade etti. Erdoğan'a göre bunların "ilmi güç için, şantaj için" kullananlar olduğunu dile getiren Yeniçeri, Başbakanın televizyon kanalına telefon açmasına tepki gösterdi.

Yeniçeri, "Bir yandan 17 Aralık'ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun kayıtları diğer yandan 'yayın kes, alt yazıyı sil' fırçaları, 'al MHP'nin oyunu aktar BDP'ye' talimatları ve öbür yandan iş adamlarına 'yüz milyon dolarlık' esas duruş çekmeler, internete düşünce internet AKP'nin hedefi haline geldi." diye konuştu.

"Alo Fatih hattı, bir ucu Başbakan'da diğer ucu televizyon kanallarındaki yetkililerde bulunan hattır. Başbakan'ın beğenmediği her haber ya da program için bu hattı kullandığı anlaşılıyor." diyen Yeniçeri, Alo Fatih'in, medya üzerindeki baskının, basın ve ifade özgürlüğünün içine düştüğü utancın kod adı olduğunu vurguladı.

Demokratik paketleşmesine de tepki gösteren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, bu paketin PKK'nın taleplerinin paketi olduğunu söyledi. Yeniçeri, "Bütün bu talepler İmralı'daki terörist başının talepleriydi. Bu talepler büyük ölçüde Türkiye'de devlet içinde devlet kurmadan önce millet içinde millet inşa etmek amacına hizmet edecektir. AKP bundan sorumlu tutulacaktır." şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir tane içerde milletvekili kaldığını dile getiren Yeniçeri, bu durum devam ederken getirilen tekliflerin bir önemi olmadığını kaydetti. "PKK, sol, herşey içerden çıkarıldı ama Alan içerde tutuluyor." diyen Yeniçeri, bunun kasıtlı olarak yapıldığını vurguladı. Komisyon konusunda ise Yeniçeri, amacın Sebahat Tuncel olduğunu ve ülkeyi yıkmaya çalışanlarla bir arada bulunmayacaklarını ve MHP'nin tavrının çelişki değil net olduğunu söyledi. Alan'ı içerde tutanın ise Başbakan olduğunu savundu. CİHAN

Yorumlar