Almanya'da terör alarmı

Kuzey Almanya'nın Bremen kentinde terör alarmı verildi. Alman İstihbarat dairesinden yapılan ihbar üzerine harekete geçen Bremen polis teşkilatı terör alarmı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da terör alarmı

Yapılan ihbar üstüne şehirde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Kentin kalabalık semtlerinde ve merkezde tam tesisatlı polisler nöbet tutmaya ve şehir merkezinde gezmeye başladı. Polislerin şehir merkezindeki çokluğu halkın dikkatinden kaçmadı. Kentte terör alarmı verildiğinden habersiz bulunan insanlar, 'Bu polisler sebep burada geziyor' diye reaksiyon gösterdi. Almanya'nın Bremen kentinde ilk kere böylesi bir alarm verildiği ve bütün güvenlik önlemlerinin alındığı açıklandı. Polisler şehirde bütün zanlı araçları ve şahısları aramaya başladı.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE

Bremen Eyalet Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi SPD'li Şükrü Şenkan telefonla verdiği bilgide Bremen şekilde bugün en üst kurda alarmda olduklarını söyledi. Yapılan ihbarın fazla aşırı önemli bir yerden gelmesi itibarı ile üst seviye bir güvenlik alındığını ifade eden Şenkal, 'Bremen'de radikal dinci bir küme nedeni ile terör saldırısı olabileceği ihbarı aldık. Ancak bu saldırının diri bomba mı, olmadan bir yere hücum anlamında olabileceği meselesi için bilgi yok. Bu sebeple polis her yerde güvenlik önlemi aldı, araçlar ve zanlı bireyler aranmaya başlandı. Terör alarmı ne kadar sürer bilmiyorum fakat inşallah Bir şey olmaz' dedi.
Şenkal, terör tehdidinin geçmemesi mecburiyetinde Bremen ile Wolfsburg içerisinde Pazar günü oynanacak lig maçının iptal edilebileceğini sözlerine ekledi.

BREMEN GİBİ BİR KENTTE BÖYLE OLAY OLMASI ÇOK ÜZÜCÜ
Bremen Eyalet Milletvekili Ruken Aytaş ise, “Bremen'de şu an her yer polis kaynıyor. Bremen barışçıl ve Müslümanların fazla aşırı bulunduğu güvende bulunduğu bir kent. Bu şehirde böylesine bir olayın yaşanması üzücü. Buna nasıl karşı geliriz bilmiyorum. Ancak hadise önemli ve korkutucuö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Yorumlar