Alman Bakan'dan Suriyeli sığınmacılara ziyaret

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Suriye sınırındaki Kilis'te ülkelerinden kaçan sığınmacılarla görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Alman Bakan'dan Suriyeli sığınmacılara ziyaret

Sabah saatlerinde beraberindeki heyetle Kilis'e gelen Alman Bakan Gerd Müller, ilk şekilde Vali Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti. Vali Tapsız'dan kente ve Suriyeli sığınmacılara ait bilgi saha Müller daha sonra hudut hattındaki Öncüpınar Konteyner kente gitti. Burada tetkiklerde olan Alman Bakan, sosyal tesisler, alışveriş merkezi, esas okulu ve kreşi dolaştı.

Bakan Müller daha sonra Almanya sivil cemiyet kuruluşlarından Malteser International ve Uluslararası Mavi Hilal Vakfı organizesindeki Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü eğitim merkezini gezdi. Merkezdeki seyahat esnasında Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca yürütülen çalışmalara ait Müller'e bilgi verdi. 

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Suriyelilerin eğitiminin ciddi olduğunu ve Alman sivil cemiyet örgütlerinin de ciddi rol üstlendiğini belirterek, "Özellikle gençlerin geleceği olması lazım, fakat gençler barışa hizmet edebilirler. Ancak onlar burada öğrendiklerini alacakları mesajları ülkelerine götürüp muvaffakiyet tahsis edebilirler. Burada işbirliği ile yürütülen bu projenin esas nedeni ve hedeflerinin birisi de buydu. Bu gençlere bir ati sağlayabilmek ve gelecekte ülkelerine geri geldiklerinde barışı tesis etmelerine destekçi olmaktır" diye konuştu.

Alman Bakan Müller, mültecileri ziyaret ettikten sonra şehir merkezinde caddeleri gezdi ve esnaflarla sohbet etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar