"Allah söyletiyor bizim vatandaşı; 'evlatlarıma helal lokma yedirmedim' diyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir mitinginde yaşadığı dil sürçmesini “Allah bizim vatandaşa doğru söyletiyor.

Google Haberlere Abone ol
"Allah söyletiyor bizim vatandaşı; 'evlatlarıma helal lokma yedirmedim' diyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir mitinginde yaşadığı dil sürçmesini “Allah bizim vatandaşa doğru söyletiyor.” diyerek 'tiye' aldı. “Bizim vatandaş, ‘evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin’ diyor. Doğru söylüyorsun ben de aynısını söylüyorum. Allah büyüktür. Eskişehir’de binlerin önünde bunu söylüyorsun.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Samsunlulara seslendi. Ordu’daki programının geç bitmesi sebebiyle gecikmeli başlayan mitinge Samsun’un kurtuluş mücadelesinin başladığı bir şehir olması hasebiyle bütün mazlum ülkeleri tarafından bilinen bir şehir olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’a sık sık göndermeler yapan Kılıçdaroğlu, ülkeyi yönetecek kimselerin temiz, namuslu, halka hesap veren ve kul hakkını yemekten uzak durması gerektiğine dikkat çekti. “Siyasete girdiğimde asla halka yalan söylememek ve her yerde doğruları söylemek üzere söz verdim” diyen Kılıçdaroğlu, ancak Başbakan Erdoğan’ın artık sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de bir hırsız olarak tanındığını ve konuşulduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde halkına yalan söyleyen ve halkını soyan kimselerden siyasetçi olmaz. Siyasette cebi doldurmak yoktur. Bu kişi yırtık ayakkabı ile siyasete girdiğini söylüyordu. Başımızın üzerinde yerin var ama o zaman dünyanın en zengin başbakanı nasıl oldun, bunu sormayacak mıyız? Sen bu serveti nerden elde ettin diye soruyoruz.” diye konuştu.

“ÇOK LAF YALANSIZ ÇOK MAL HARAMSIZ OLMAZ”

Bülent Arınç’ın bir TV kanalında ‘çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz’ sözüne atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Biz de onu söylüyoruz. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet sitesine koydum. Orada kazandığım her şey alnımın teriydi. Şimdi sana bir teklifim var; senin çocuklarının mal varlıklarını kamuoyuna açıkla millet görsün. Açıklayamaz. Şunu söylüyorum. Devlet memuru olarak yıllarımı yolsuzluk mücadelesi yaparak geçirdim. Devlete memur olduğum tarihten bu yana Erdoğan’dan her zaman iki kat maaş aldım. Üç çocuk okuttum üçü de memlekete helal olsun, verilmeyecek hesabımız yoktur. Ben ondan en az iki kat fazla maaş alıyorum, ama mütevazi bir hayatım var, ama o en zengin başbakan.” şeklinde konuştu.

“ALLAH DOĞRUYU SÖYLETMİŞ”

Başbakan’ın her zaman yalan değil ara sıra doğruları da söylediğini öne süren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bugün bizim vatandaş Eskişehir’de konuşmuş. Bana sataşıyor, ‘evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin’ diyor. Doğru söylüyorsun, ben de aynısını söylüyorum. Allah büyüktür. Eskişehir’de binlerin önünde bunu söylüyorsun. Hz. Muhammed ‘yalanla iman bir arada olmaz buyuruyor’. Bu adamın yalanlarından bıktınız mı? ‘Hırsızlık babadan oğla geçer’ diye doğru sözleri de var. Bütün işçi ve çiftçi emekli kadınlar esnaf ve sanatçılar ayın 30’unda sandığa gittiklerinde ellerini vicdanlarına koyup kul hakkı yemeyi içine sindiremiyorsan oy vermeyeceksin.” çağrısında bulundu.

Konuşmasında 17 Aralık’ta Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında yaşanan telefon konuşmalarını da aktaran Kılıçdaroğlu, bu konuşmalarda Başbakan'ın oğlunun evinden 1 milyon Euro paranın değişik yerlere dağıtıldığı iddiasını yeniledi. Banka genel müdürü ve diğer bakanlar hakkındaki iddiaları da yenileyen Kılıçdaroğlu AK Partili seçmenlere şöyle seslendi: “Sizi asla bu yolsuzluklarla ilişkilendirmiyorum. Siz demokrasi ve özgürlükler için oy kullandınız, sizi kandırdılar, sattılar istirhamım sandığa giderken vicdanınızın sesini dinleyin. Bu hikayeyi siz bitireceksiniz, devleti soyan bir hükümetle karşı karşıyayız.”

Konuşmasının sonunda Samsun Büşükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz’i yanına çağıran Kılıçdaroğlu, Cengiz’in başkan seçilmesi durumunda yapacağı icraatlar hakkında onun adına Samsunlulara söz verdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında sık sık ‘Başbakan Kılıçdaroğlu’, ‘Hırsız Tayyip’ sloganları atıldı. CİHAN

Yorumlar