Aldığımız demokrasi kararını içselleştirdik ve kamuoyu ile paylaştık

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Ramazan Bayramı sebebiyle bayramlaşma başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP PM üyesi Faruk Demir, bayramlaşmaya gelen siyasi parti...

Google Haberlere Abone ol
Aldığımız demokrasi kararını içselleştirdik ve kamuoyu ile paylaştık

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Ramazan Bayramı sebebiyle bayramlaşma başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP PM üyesi Faruk Demir, bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerini ağırladı.

CHP'yi, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) bayramlaşma için ziyaret etti. Bayramlaşmada, ortak aday Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu gündeme geldi. Bu birliktelikten kazananın Türkiye olduğu vurgulandı. BTP'nin ardından ise Büyük Birlik Partisi (BBP) CHP'ye bayramlaşma için geldi. Bayramlaşma sohbetinin ana konusunu ise Ortadoğu'daki gelişmeler ile cumhurbaşkanı seçimi oluşturdu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerini söyledi. Buna, geniş tabanlı istişareler sonucu karar verdiklerini belirten Şenliler, "Partinin içinin karıştırılmak istendiği, çengel atılarak aykırı sesler çıkarmak için işlemler yapıldığını üzüntü ile görüyoruz. Karara saygı gösterilmeyenler olabilir ama çıkan karara uymak zorundalar. Parti içinde farklı düşünce olduğu doğru değildir. Aldığımız demokrasi kararını içselleştirdik ve kamuoyu ile paylaştık. Esas olan ülkenin birlik ve beraberliğidir." diye konuştu.

Şenliler, kendi tabanını bir arada tutmak için sürekli bir düşman üreterek memleketin huzur bulacağını düşünmediklerini vurguladı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, aynı kararlılığın kendilerinde de olduğunu belirterek 10 Ağustos'ta herkesin gidip oyunu kullanacağını söyledi.

BBP'nin içini karıştırma girişimleriyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ise Alo Fatih'leri hatırlatarak, bu karıştırmanın normal olduğunu "Biri bir alo yapmıştır." dedi. CİHAN

Yorumlar