Akşener'den Bahçeli'ye 'paralel' cevabı

Muhaliflerin "Okyanus ötesi planlarla hareket ettiğini" savunan Bahçeli'ye cevap veren muhaliflerden Akşener, "Eğer bu iddia doğru ise baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
Akşener'den Bahçeli'ye 'paralel' cevabı

 

MHP'de kurultay çağrısında bulunan isimlerden eski Milletvekili Meral Akşener, "Mahkeme kurultay kararı verince birden ortalık karıştı." dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmelettin İhsanoğlu'nun çatı adayı gösterildiği dönemde bazı çevrelerin bunun bir "paralel" projesi olduğu iddialarını ortaya attıklarını anlatan Akşener, "Eğer bu çevrelerin iddiaları doğru ise yani, Sayın İhsanoğlu bir paralel projesi ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil'' ifadelerini kullandı.

Akşener, CNN Türk canlı yayınında, partisindeki olağanüstü kurultay süreci ve kendisiyle alakalı kamuoyuna yansıyan iddialar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kurultay süreciyle ilgili parti genel merkezinin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, kurultay kararını temyiz ettiğini belirten Akşener, parti iç meselenin mahkeme kapılarına götürülmesinin ayrıca üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmelettin İhsanoğlu'nun çatı adayı gösterildiği dönemde bazı çevrelerin bunun bir "paralel" projesi olduğu iddialarını ortaya attıklarını anlatan Akşener, kendisine yönelik iddialarla ilgili aynı çevrelerin iş başında bulunduğunu savundu.

"Böyle acımasız bir dünyada yaşıyoruz'' diyen Akşener, şunları kaydetti: "Eğer bu çevrelerin iddiaları doğru ise yani, Sayın İhsanoğlu bir paralel projesi ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil. Türkiye'de son dönemde birisinin kafasına bir taş düşse bundan birkaç yıl evvel Ergenekoncu'ydu, şimdi paralelci, yarın ne olacak bakacağız."

Kendisinin paralel yapı ile hiçbir ilgisinin olmadığının altını çizen Akşener, "Bizim partimizde Sayın Bahçeli'nin şöyle bir bakış açısı olduğunu hep biliriz, hepimiz 1 numaralı sandalye hariç birçok şeye talip olabiliriz, orada bir sorun yoktur. Ama o koltuğa talip olduğumuz dakikadan itibaren Mossad ajanlığı devreye girer, Amerikan ajanlığı devreye girer, son dönemde paralel devreye girer, ondan evvel Ergenekoncu'luk devreye girer. Bizim yapı buna şerbetlidir. Aynı şey devreye girdi, hain olduk, paralelci olduk, Obama'nın projesi olduk..." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar