Akşener: Oylarının düşeceğini gördüğü için bu kadar hırçınlaştı

MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oyların düştüğünü gördüğü için hırçınlaştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Akşener: Oylarının düşeceğini gördüğü için bu kadar hırçınlaştı

MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oyların düştüğünü gördüğü için hırçınlaştığını söyledi.

Partisinin Zonguldak teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Akşener, isminin Cumhurbaşkanlığı için geçtiği sorusu üzerine, "Ben de bunu gazeteden duydum. Herhangi bilgim ve fikrim söz konusu değil. Şu anda hepimizin, demokrasinin kurallarıyla beraber işlemesini sağlama gayretinin dışında bir şeyi yok. Kul kurar, kader gülermiş, bir de çok sevdiğim bir söz var: Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler." diye konuştu.

İmralı’daki terörist başı Abdullah Öcalan’ın 10 bin kadro istediği yönündeki iddiaların çok vahim olduğunu ifade eden Meral Akşener, "Bu iddiaların çok vahim olduğunu düşünüyorum. Bu iddiaları, 15 ilin 31 Mart’tan itibaren özerklik üzerinde bir çalışma yapılacağının duyurulmasıyla birleştirdiğinizde; bütün dert, 30’unda alınacak oylarla Cumhurbaşkanlığını garanti edebilmek. Ama Türkiye’yi parça parça bir birinin karşısına diken bir tavır gidiyor." dedi.

"TWİTTER'İ KAPATMAK YERİNE AĞZINI KAPATSA"

Başbakan Erdoğan’ın çeşitli sosyal gruplara yönelik hakaret etmesine tepki gösteren Akşener, "Sayın Başbakan her ağzını açtığında bir sosyal kesime bir gruba hakaret ederek konuşuyor. Böyle bir şey olamaz. Oyların düştüğünü gördüğü için bu kadar hırçınlaştı. Ama etrafında aklı başında pek çok yönetici, şayet Başbakan’a laf söyleyebilir konumundaysalar Allah rızası için Başbakan’ın biraz sakinleşmesini ve nefes almasını sağlasınlar. Derin nefes almasını ve bir de besmele çekmesini. Sanki gözünün önünde bir aralanma olur mu diye düşünüyorum. Gerçekten ülkemiz bir korku filmi seyreder haldedir." şeklinde konuştu.

Başbakan'ın yıllardır ülkücülere ‘Fatiha okumayı bilmezler’ dediğini ifade eden Akşener, "Hep bir tarafı size düşman edecek bir dil bu. Ne diyeyim Allah feraset nasip etsin. Ben Başbakan’a Twitter'i kapatma ihtimaline karşı ağzını kapatmasını önermiştim. Ama yapamıyor."

Akşener ve beraberindeki partililer Gazipaşa Caddesi'nde vatandaşlarla sohbet etti.
CİHAN

Yorumlar