Akşener: Ergenekon ve Balyoz için 'pardon' sözü herkes için ibret vesikasıdır

Eski İçişleri Bakanı ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Ergenekon ve Balyoz soruşturmasıyla ilgili yapılan son tartışmaları değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Akşener: Ergenekon ve Balyoz için 'pardon' sözü herkes için ibret vesikasıdır

Eski İçişleri Bakanı ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Ergenekon ve Balyoz soruşturmasıyla ilgili yapılan son tartışmaları değerlendirdi. Akşener, “Ergenekon, Balyoz soruşturması başladığında şevkle alkışlayanların, bugün söyledikleri ‘pardon’ sözü, herkes için ibret vesikasıdır.” dedi.

Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanmasıyla ilgili Meclis’te hazırlıklar sürüyor. CHP sanıkların yeniden yargılanmasına imkan sağlayacak kanun teklifini bugün ya da yarın TBMM’ye sunacak. Söz konusu düzenlemelere ilişkin siyasilerden farklı tepkiler de gelmeye devam ediyor. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ergenekon, Balyoz soruşturması başladığında şevkle alkışlayanların, bugün söyledikleri ‘pardon’ herkes için ibret vesikasıdır. Zamanın ruhuna göre tutum alanlar, ülkemizde yargının taraflı olduğunu keşfettiler. Muktedir fikir değiştirirse, ne yapacakları merak konusu. Yargı tartışmaları için önerim, kanuna ‘BB’nın istediği kişiler yargılanamaz, soruşturulamaz’ maddesi eklensin. Tüm problemler çözülsün. Bu arada yolsuzluk soruşturmasının akıbeti, ayakkabı kutusundan çıkan paralar ne oldu? Yargı tartışmasının tarafları cambaza baktırıyorlar. BB Ergenekon soruşturmasının savcısı olduğunu söylemişti. 17 Aralık sonrası aynı mahkemenin avukatı oldu. BB hangi sanıkları savunacak? Yalçın Akdoğan, ’milli ordumuza kumpas kurdular’; BB, ‘muhalefet katılmasa da bu meseleyi çözeceğiz’ !!!! Avukat işbaşında. Rastgele.”
CİHAN

Yorumlar