Akşam’ın haberini Başbakanlık da kısmen yalanladı

Akşam gazetesinde dün manşetten verilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay tarafından yalanlanan habere bir yalanlama da Başbakanlık’tan geldi. Başbakanlık, haberin içeriğine ilişkin değil de haberin içinde yer verilen "Başbakan...

Google Haberlere Abone ol
Akşam’ın haberini Başbakanlık da kısmen yalanladı

Akşam gazetesinde dün manşetten verilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay tarafından yalanlanan habere bir yalanlama da Başbakanlık’tan geldi. Başbakanlık, haberin içeriğine ilişkin değil de haberin içinde yer verilen "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla özel bir ekip oluşturulduğu" iddiasını yalanladı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızma girişimleriyle alakalı olarak dün bir günlük gazetede yayımlanan haber çerçevesinde, söz konusu girişimi araştırmak üzere Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla özel bir ekip oluşturulduğu biçimindeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, TSK da dâhil olmak üzere resmi kurumlara yönelik her türlü gizli yapılanma girişimleri karşısında neler yapılacağı yasalarla belirlenmiş durumdadır. Devlet kurumlarının bu tür girişimlere karşı hukuk sınırları çerçevesinde gerekli hassasiyeti göstermekte olduğunun dikkate alınması, herhangi bir kuruma ilişkin yanlış algıya yol açılmaması hususunda medya organlarının da daha titiz davranmalarında yarar görülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar