AKPM'de Davutoğlu-Kürkçü gerilimi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuştu, daha sonra da soruları cevapladı.

Google Haberlere Abone ol
AKPM'de Davutoğlu-Kürkçü gerilimi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuştu. 

İngilizce bildiği halde Türkçe konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmadan sonra soruları cevapladı. Davutoğlu'nun konuşmasından sonra HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün sorduğu soru gerilime neden oldu. 

AKPM'de söz alan HDP milletvekillerinden Ertuğrul Kürkçü, İngilizce bir şekilde, Türkiye'deki çatışmalarda 200'e yakın çocuğun hayatını kaybettiğini savunarak, Kürt meselesi konusunda savaştan başka bir politika düşünülüp düşünülmediğini sordu. 

Kürkçü'nün sorusuna cevap veren Başbakan Davutoğlu, Kürkçü'nün Türkçe soru sormamasına tepki göstererek, PKK mensuplarına da gerilla demesini eleştirdi. 

Davutoğlu, her Türk vatandaşı kendini güvende hissedene kadar bu operasyonların devam edeceğini söyledi. 

Davutoğlu, Kürkçü'nün İngilizce sorduğu soruya Türkçe şu cevabı verdi: "Sayın Kürkçü’nün çalışma gününün Türkçe olarak belirlendiği bugünde Türk Başbakanı’na Türkçe hitap etmesini beklerdim. Kim yaparsa yapsın eğer sokaklara mayın döşerse, keskin nişancı yerleştirirse, bomba yüklü araçlarla vatandaşlarımıza saldırırsa, onunla mücadele etmek benim görevimdir ve her Türk vatandaşı kendini güvenli hissedene kadar mücadelemiz sürecektir. Şimdi Sayın Kürkçü, Cizre'de Silopi'de yaşıyor olsaydı, Çocuğunuz mayınla döşenmiş sokaklardan okula gitseydi, bir yakını 10 teröristin roketin atıldığı Cizre, Silopi hastanesinde çalışıyor olsaydı, bir akrabası Kızılay'da yürürken canına kastedilen insanlardan biri olsaydı,herhalde 'gerilla' değil, 'alçak terör örgütü' derdi"

Yorumlar