AKP’li Kurtulmuş: Paralelle, yamukla uğraşmaktan bunları konuşamadık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Seçim kampanyasında ana sloganımız; 'Büyük medeniyet yolunda insan, şehir ve demokrasi'ydi. Maalesef seçimin o şartları içerisinde geride kaldığı için onları bir daha tekrarlamaya gerek...

Google Haberlere Abone ol
AKP’li Kurtulmuş: Paralelle, yamukla uğraşmaktan bunları konuşamadık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Seçim kampanyasında ana sloganımız; 'Büyük medeniyet yolunda insan, şehir ve demokrasi'ydi. Maalesef seçimin o şartları içerisinde geride kaldığı için onları bir daha tekrarlamaya gerek yok ama yani bir sürü başka işlerle, paralelle, yamukla, vesaireyle uğraşmaktan bunları konuşamadık." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi makamında ziyaret eden Numan Kurtulmuş, Türkiye'de geçtiğimiz 10 yıl içerisinde fevkalade önemli değişimler yaşandığını ifade etti. Kurtulmuş şunları söyledi: "Önümüzdeki 10 yıllık, 2023'e kadar olan sürede ise bu değişikliklerin kalıcı dönüşümler haline getirilmesi hedefimizdir. Yani kişilerden ve partilerden uzak, artık Türkiye'nin kazanımları haline getirilmesi, bunların sistematik dönüşümler haline getirilmesi ve Türkiye'nin her alanda ve gerçekten yeni bir Türkiye olarak bundan sonra yola devam etmesini sağlamak gerekiyor. Bununla ilgili siyasi ve hukuki düzenlemelerle, ekonomideki reformlar, Türkiye'deki tüm şehirlerimizin ekonomik potansiyelini ortaya çıkartan üretimi esas alan yeni bir anlayışla yolumuza devam etmek istiyoruz. Yeni bir anayasayla inşallah önümüzdeki Meclis'te Türkiye'nin birikmiş meselelerini sistematik olarak çözebilmek, Türkiye'de toplumsal bütünlüğü sağlamak, Türkiye'de 12 Eylül'den itibaren bütün antidemokratik yasaları temizlemek gibi çok temel sorumluluklar önümüzdeki dönemde duruyor."

Bir taraftan hizmet perspektifi, bir taraftan sistemi dönüştürme ve değiştirme perspektifi içerisinde yollarına devam edeceklerini anlatan Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Bunun için de merkezi hükümetlerle yerel yönetimlerin iş ve güç birliği halinde olması, o şehirler için fevkalade büyük bir avantaj olmuştur. Tabii ki bizim bu seçim kampanyasında ana sloganımız; 'Büyük medeniyet yolunda insan, şehir ve demokrasi'ydi. Maalesef seçimin o şartları içerisinde geride kaldığı için onları bir daha tekrarlamaya gerek yok ama yani bir sürü başka işlerle, paralelle, yamukla, vesaireyle uğraşmaktan bunları konuşamadık. Burası bizim medeniyetlerimizin ruh köklerinin hala çok canlı bir şekilde hissedildiği bir şehir. Biz şehirlerde insanlarımızın daha fazla söz sahibi olması ve 'Bundan sonraki dönemde şehir yönetimlerinde daha ileri demokratik modelleri nasıl ortaya koyabiliriz' konularının üzerine yoğunlaşacağız. Seçim ana sloganı olarak ortaya koyduğumuz hedefi inşallah önümüzdeki 5 yıllık uygulamalarımız içerisinde yerel yönetimlerde göstereceğiz."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ziyaret anısına Numan Kurtulmuş'a bir tablo hediye etti.

CİHAN

Yorumlar