AKP’li Köse, resmi evrakların yakıldığını iddia etti

AKP Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın seçimi kaybettiğini, bu nedenle belediyedeki evrak ve belgeleri imha edildiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
AKP’li Köse, resmi evrakların yakıldığını iddia etti

AKP Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın seçimi kaybettiğini, bu nedenle belediyedeki evrak ve belgeleri imha edildiğini iddia etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin, büyük bölümü imar, bütçe ve ulaşımla ilgili olduğu iddia edilen evrakların Boğaçayı Şantiyesi ve belediye binasında yakıldığı iddiası üzerine, AKP İl Başkanı Mustafa Köse ve partililer olay yerine gitti. İlk olarak Boğaçayı’na giden partililer ve ihbar üzerine olay yerine gelen polisler yangını söndürdü. Bir kısım yanan evrağa el konulurken, polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Daha sonra benzer bir olayın belediye binasında yaşandığı iddiası üzerine Köse ve partiler buraya geldi. Burada da çöp kamyonlarında belediyeye ait olduğu iddia edilen evrak ve belgelerin bulunduğu iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Köse, İl Seçim Kurulu’nun resmi rakamlarına göre AKP adayı Menderes Türel’in 23 bin 431 oyla itirazlar öncesi belediye başkanlığını kazandığını iddia etti. Seçimlerin ardından CHP ve Mustafa Akaydın’ın itirazda bulunduğunu hatırlatan Köse, “Ancak bunlar birer birer ret oluyor. Ancak şu ana kadar yapmış olduğu itirazların hemen hemen tamamı reddoldu. Bugün de Kepez ikinci bölgede 50 tane sandık tekrar açıldı, bakıldı hiçbirinde yanlışlık olmadığı görüldü. O itiraz da reddedildi. Aksu, Kepez, Döşemealtı, Konyaaltı, Alanya ve Manavgat’ta reddedildi. Finike itiraz edildi, bunun sonucunda AK Parti’nin 12 oyu arttı. Korkuteli’nde bizim ve CHP’nin yaptığı itirazlar reddedildi. Bunlar reddedilmeye başlayınca bugün çok talihsiz bir hadise yaşandı. Biz zaten burada CHP ve Akaydın'ın gerçek nedeni aslında zaman kazanmaktır. Belediyenin Menderes Türel’e devrini geciktirmektir. Bu itirazlardan kazandıkları zamanla da onlar için gerekli gördükleri evrakları kaçırmak, yakmaktır. İmha etmektir. Çünkü çok ciddi suçlar işlendi, çok ciddi hırsızlıklar yapıldı. Bu evrakların yok edilmesi suretiyle suçlarını örtbas etmeye çalışıyorlar. Maalesef Akaydın’ın koltuk hırsı kendisiyle birlikte birçok kişiyi suç işlemeye yöneltmektedir.” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından partililer bir süre belediye binası önünde bekledikten sonra dağıldı. CİHAN

Yorumlar