AKParti'nin adayı Erdoğan, Antalya'da miting düzenledi

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi kapsamında AK Parti'nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da vatandaşlara hitap...

Google Haberlere Abone ol
AKParti'nin adayı Erdoğan, Antalya'da miting düzenledi

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi kapsamında AK Parti'nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da vatandaşlara hitap etti. Kepez ilçesi Kepez Spora Salonu yanındaki Seyhan caddesinde düzenlenen miting alanında yoğun güvenlik önlemi alındı. Havanın sıcak olması nedeniyle akşam saatlerine alınan mitingde Erdoğan, AK Parti'nin icraatlarından bahsetti, rakip adaylarını eleştirdi. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde dün vizyon belge açıklama töreni yaptığını hatırlatan Erdoğan, burada toplumdan farklı kesimlerin temsilcilerin bir araya geldiğini, bunlar arasında sanatçılar, sporcular, aydınlar, yazarlar STK temsilcileri, siyasetçilerin olduğunu söyledi. Toplantının ardından medya ve sosyal medyada linç kampanyası başlatıldığını belirten Erdoğan, "Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaret etmeye başladılar. İşte bunların demokratlığı bu kadar. Bu insanlar burada tercihlerini bu şekilde yapacaklar diye bir şey yok. Davet ettik onlarda icabet etiler. Sağolsunlar. Bunların özgürlük anlayışları bu kadar. Bunlar kendileri gibi olmayan, kendi gibi düşünmeyene demokrasiyi hak görmezler. Özgürlüğü kendi tekellerinde görür, başkalarına özgürlük hakları tanımazlar. Sanatçılar sporcular yazarlar onların toplantısına katılırsa iyi bizim toplantıya katılırsa kötü. Bu alışkanlıklar eski Türkiye'de kaldı." dedi.

Sanatçılara seslenen Erdoğan, çekinmemeleri ve tedirgin olmamaları gerektiğini söyledi. Erdoğan, sanatçılara saldıran zihniyetin yeni Türkiye'yi istemeyenler olduğunu kaydetti.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Konuşmasında Antalya'ya yaptıkları hizmetleri anlatan Erdoğan, EXPO 2016 kapsamında yapılacaklardan bahsetti. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Antalya'da devam eden tüm yatırım ve hizmetlerin takipçisi olacağını belirten Erdoğan başlanmış bütün projeleri takip edeceğini söyledi. Erdoğan isim vermeden cumhurbaşkanının icra yetkisi olmadığını savunan rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek şunları söyledi: "Cumhurun başı cumhurun her ihtiyacı ile ilgilenir. Adaylarından bir tanesi ne diyor, 'icranın başı değilim' diyor. 'Benim yollar köprüyle ne işim var' diyor. Öğrenecek öğrenecek. Onları da öğrenecek. Bu ülkenin başı olacaksın köprüyle yolla alakan olmayacak. Suyla alakan olamayacak. Olur mu öyle bir şey? Devletin başı deniyor. Bu sıradan bir olay değil. Anayasa bunu böyle söylüyor. Bizim işimiz eser üretmek eser. Hizmet üretmek, yatırım yapmak. Bu ülkeyi kalkındırmak. Bir taraftan ekmek diyeceksin bir taraftan bir taraftan 'benim icra ile alakam yok' diyeceksin. Nasıl iş bu? İşte bunun için bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecek."

Erdoğan konuşmasının bazı bölümlerinde Hizmet Harekatı'na da değindi. Erdoğan, "Ablalar biliyorsunuz bizim bu Pensilvanya ile mücadelemiz bitmeyecek, devam edecek. Çünkü ulusal güvenliğimizi tehdit edenlere asla pirim yok. Onun için kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok. Ağabeyler kapı kapı dolamaya var mıyız? İftar, sahur sofralarında bu konuları anlatalım işleyelim." dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından BeachPark'ta düzenlenen iftar programına katılmak üzere alandan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar