AKP pankartlı helikopterle Ankara turu TBMM gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AKP pankartlı helikopterle Ankara turunu TBMM gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
AKP pankartlı helikopterle Ankara turu TBMM gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AKP pankartlı helikopterle Ankara turunu TBMM gündemine taşıdı.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Bülent Kuşoğlu, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü’nde Ankara semalarında bir helikopterin, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek fotoğrafı ile AKP Parti logosunun bulunduğu ve 'Ankara'yı Gezicilere Teslim Etmeyiz' yazılı pankartla tur attığı ve çekim yapıldığı görülmüştür.” hatırlatmasında bulundu.

    CHP’li Kuşoğlu, Lütfi Elvan’a şu soruları yöneltti:
“Bilindiği kadarıyla Ankara merkez 5 millik sahada uçuş yasağı vardır ve kesinlikle hiç bir sivil helikopter Ankara üzeri uçamaz, uçabilmesi için bir önceki notamın iptali gerekir, iptal ve yeniden notamlanma yapılmış mıdır?
AS 350 tipi olan bu helikopterin tip sertifikasına bu uçuşu yapabileceğine dair helikopterin üretici firmasının izninin işlenmesi gerekir. STC (Supplemental teyp certificate) tip sertifikasında bunun tarihinin görülmesi gerekir. Bu belirtilen hukuki prosedür yerine getirilmiş midir?
Uçuşun yapılması için Sivil havacılıktan izin alınması gerekmektedir. (Bu helikopterin tescil sertifikasına kaydı gerekiyor) Sivil Havacılıktan izin alınmış mıdır, alınan izin neticesinde hangi bölgelerde uçuş izni verilmiştir?
Bu türden uçuş ve çekimler için uçuş alanının altının boş olması (Meskun mahal) gerekmektedir. Helikopterin uçtuğu alan itibariyle uçuş için nasıl izin verilmiştir?
Meskun mahaldeki uçuşların tek motorlu helikopterle yapılması uluslararası havacılık kurallarına göre yasaktır. ( ICAO ve EURO CONTROL ) Bu şekilde bir uçuşa kim izin vermiştir ve verenler hakkında cezai işlem yapılmış veya yapılacak mıdır? CİHAN

Yorumlar