Akkaya:İşçiyi 'köle' gören sözde siyasetçilerle en küçük sorunlar bile çözülemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Mersin’de gerçekleşen tren kazasında 9 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Akkaya:İşçiyi 'köle' gören sözde siyasetçilerle en küçük sorunlar bile çözülemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Mersin’de gerçekleşen tren kazasında 9 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Akkaya, “İşçiyi ‘köle’ olarak gören, para dışında hiçbir değeri olmayan, dinle, ahlakla, insanlıkla alay eden sözde siyasetçilerin yönettiği bir ülkede en küçük sorunlar bile çözülemez.” dedi.

    Kazada hayatını kaybeden 9 işçiye rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileklerini ileten Yakup Akkaya, “Ancak yaşanan böylesi olayların nedenlerine odaklanmamak, yıllardır normalleştirilmeye çalışılan ölümlerin sistemle ilişkisini kurmamak yarınlarda yaşanacak ölümlerin ya da bize göre cinayetlerin de ortağı olmak anlamına gelecektir. Bu anlamda sorun zihniyet sorunudur. İşçiyi ‘köle’ olarak gören, para dışında hiçbir değeri olmayan, dinle, ahlakla, insanlıkla alay eden sözde siyasetçilerin yönettiği bir ülkede en küçük sorunlar bile çözülemez.” dedi.

    “İKTİDARI ZALİMLERİN, FİRAVUNLARIN ELİNDEN KURTARMAK”

    “Tarihin bize öğrettiği şekliyle tüm sorunlar tek bir şekilde çözülür. Pisliğe bulaşmış iktidarları hak ettikleri çöplüğe süpürmek… Başka çözüm yoktur” diyen CHP’li Akkaya, açıklamasını şöyle tamamladı: "Yalanla, iftirayla, haksızlıkla, pusuyla, ihanetle mücadele etmenin başka yolu yoktur. Her gün hayatını kaybeden 4 işçinin, 12 yılda toprağa düşen 12 bin evladın hesabının sorulmasının ilk koşulu iktidarı zalimlerden, firavunlardan kurtarmaktır. Bunu başardığımızda iş cinayetlerini engellemek için, ekmek peşinde koşarken toprağa düşmüşler için bir söz söyleme hakkına da kavuşuruz. Aksi halde hepimiz çürüyen bu düzende sıranın bize gelmesini bekleyen kurbanlara dönüşürüz." CİHAN

Yorumlar