Akdoğan'dan HDP'ye Erdoğan tepkisi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, isim vermeden HDP lideri Demirtaş'ı eleştirdi, "herkes haddini bileyecek" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Akdoğan'dan HDP'ye Erdoğan tepkisi

Yalçın Akdoğan, Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenen, AK Parti Mamak İlçe Danışma Toplantısında yaptığı konuşmasında, bir yerde fer varsa, orada karanlığın olmadığını, bir yerde demokrasi varsa orada silaha yer bulunmadığını söyledi.
 
"Bir yanda Hükümet risk alacak, Cumhurbaşkanı bunun için her şeyini ortaya koyacak,siz çıkıp Hükümete laf söyleyeceksiniz, Başbakana laf söyleyeceksiniz, Cumhurbaşkanına harp açacaksınız. Biz, süreç mevcut diye bunları sineye çekemeyiz" diyen Akdoğan, bu sürecin mimarının AK Parti ve C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, süreci tıpkı aşkla, kararlılıkla devam ettiren bireyin de Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu vurguladı.
 
"KİMSE ONA İLERİ GERİ LAFLAR SÖYLEYEMEZ"
 
Akdoğan, bu sebepten bu hususlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız herhangi birisi değildir. AK Parti'nin kurucu umumi başkanıdır ve bu siyasal hareketin lideridir. Kimse ona ileri, art laflar söyleyemez, söylettirmeyiz, hangi süreç olursa olsun. Bu sebepten o süreci ortaya çıkaran mimara harp açarsan, kusura bakma herkes sınırını bilecek. Bugün Şayet anketlere nazaran Çözüm Süreci'nin ardında yüzde 68 kamu desteği varsa, bir sürecin ardında yüzde 70'lere varan bir kamu desteği varsa, bu nasıl oluştu, HDP'ye itimat duyulduğu için mi oluştu? Bu, Tayyip Erdoğan'a duyulan, AK Parti'ye duyulan güvenin neticesidir. Bu güveni biz oluşturduk, bu sebepten bireyler Çözüm Sürecini destekliyor. Sizin ileri art konuşmalarınız itibarı ile değil. Yaptığınız zikzaklar itibarı ile değil, AK Parti'nin kararlı duruşu itibarı ile bireyler Çözüm Sürecini destekliyor."

ÇOK TEHLİKELİ OYUN
 
"Son günlerde bazıları yine elini tetiğe götürmeye çalışıyor" görüşünü dile getiren Akdoğan, "Açık söylüyorum, bu fazla aşırı tehlikeli bir oyundur. Kamu düzeni ve güvenliğinden asla Ödün vermeyiz. Silah üstünden adisyon yapmak ateşle oynamaktır. Ateşle oynayanlar her süre kendileri kaybederler. Biz, bugün Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da açıkladı, Çözüm Süreci'nde son derece kararlıyız ve İçten bir biçimde sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Fakat kimse bunu istismar etmesin, kimse kusur yerlere çekmeye çalışmasın, kimse sorumsuz izahatlarla süreci zehirlemeye, baltalamaya çalışmasın. Çözümün dili bu değildir, barışın dili bu değildir, kardeşliğin dili bu değildir. Bu noktada herkesi mesul davranmaya, mesul konuşmaya çağrı ediyorum. Biz ateşi söndürmeye çalışıyoruz, bazıları ateşe benzin dökmeye çalışırsa kendisi kaybeder" diye konuştu.Başbakan Yardımcısı Akdoğan, yaşatmak için uğraştıklarına dikkati çekerek, 44 bin insanın hayatını kaybettiğini, analar ağlamasın diye uğraştıklarını ve çehre milyarlarca dolar yurt kaynağının da heba olduğunu söyledi.
 
Akdoğan, "Kim ters istikamette devinim ederse, kusur hesapların içine girerse, ateşle oynamaya çalışırsa, elini yine tetiğe götürürse o kaybeder ve bunlara asla geçit vermeyiz" dedi.
 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar