Akaydın: Türel afişlerini kaldırmamak için ulaşımı felç ettiler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, şehiriçi ulaşımda kullanılan minibüslerdeki CHP ve MHP’li adayların afişlerinin kaldırıldığını, ancak AKP’li Menderes Türel’in afişlerini kaldırmak istemeyen şoförlerin eylem yaptığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın: Türel afişlerini kaldırmamak için ulaşımı felç ettiler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, şehiriçi ulaşımda kullanılan minibüslerdeki CHP ve MHP’li adayların afişlerinin kaldırıldığını, ancak AKP’li Menderes Türel’in afişlerini kaldırmak istemeyen şoförlerin eylem yaptığını duyurdu. Akaydın, 12 minibüsün Gürsu aktarma istasyonunun önünü kapatarak 300 aracın çalışmasını engellediğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Başkan Mustafa Akaydın, şehiriçi ulaşımda kısa süreli kriz yaşandığını açıkladı. Yaşanan olayı siyasi bir kışkırtma olarak nitelendiren Akaydın, toplu ulaşım esnafının araçlarına reklam almaları konusunda bazı usullerin olduğunu ifade etti. Toplu ulaşımda kullanılan araçların ön ve arka kısmının reklam amaçlı kullanılamayacağını anlatan Akaydın, “Ama buna rağmen bir kısmı benim rakibim de olan arkadaşların siyasi reklamlarını alıyorlardı. Kendilerini uyardık, ama çok müdahil olmadık. Ben reklam vermedim Mustafa Akaydın olarak. Ancak bunun bazı kuralları var. İl Seçim Kurulu böyle reklamların kendilerine bildirilmesini, adaletli dağıtılmasını ve bir başvuruda bulunularak belediyeden ilan reklam vergisinin de ödenmiş olarak yapılmasını talep eder. Ön ve arka yüzler yine bunun dışında tutulmak üzere. Böyle bir işlem yapılmadığı için sorumsuz, dengesiz bir dağılım olduğu için İl Seçim Kurulu’ndan bunların kaldırılması için biri başvurdu bize.” dedi. Kendilerinin de kuruldan gelen talimatı ulaşım esnafına tebliğ ettiklerini belirten Akaydın, bugün sabah itibariyle CHP Muratpaşa Belediye başkan adayı Ümit Uysal ve MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Çelik’in buna uyduklarını ve yazılarının kaldırıldığını kaydetti.

Ancak AKP Büyükşehir Belediye başkan adayı Menderes Türel’in afişlerinin kaldırılmadığını, bundan dolayı da belediye ekiplerinin bunlara müdahale etmek istediğini belirtti. Bunun üzerine Türel’in afişlerini taşıyan 12 aracın 10.30 - 11.00 gibi bir eylem başlattıklarını ifade eden Akaydın, şunları söyledi: “Bu eylem maalesef ağır derece suçtur. Başını toplu ulaşımın başı Ali bey götürmektedir ve Gürsu’daki en önemli aktarma istasyonumuzun önünü AB plakalı yani minibüsleri koyarak tıkamak üzere diğer otobüsler de dahil, toplu ulaşıma çıkmak isteyen araçların önü kesiliyor. Belediye bu durumda savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Zannederim polisiye önlemlere başvuruldu. Bazı duraklarda 500 kişiye varan kalabalıklar birikti. Büyük bir tepki oluştu şehirde.” ifadelerini kullandı. Üç saatin ardından eylemin sonlandırıldığını anlatan Akaydın, bunun büyük bir kışkırtma olduğunu savunarak, “Bu çok büyük bir kışkırtmadır. Bunun arkasında sivil toplum kuruluşu var. Ama siyasi bir yapısı da var. Seçim kazanmaya yönelik bir takım çirkin davranışlar. Antalya’ya yakışmaz. 300 araç trafiğe çıkamadı. Toplam 800 küsur araç var. Araçlar tespitli, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Türel’in afişleri de kaldırılmış. 12 kişi hakkında suç duyurusu var. Bunun arkasında oda ve yönetimi var.”

“PAZARTESİ UKOME’Yİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDIM”

Mustafa Akaydın, yaşanan olayların ardından Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni (UKOME) pazartesi toplantıya davet ettiğini söyledi. Toplantıda bundan sonraki benzer olayların geleceği konusunda ne gibi önlemler alacaklarına karar vereceklerini belirten Akaydın, “UKOME’de gereken önlemleri alacak. Böyle bir şey bir daha yapılırsa anında çok ağır önlemler alırım. Bunların hepsini bağlarım. Hepsi mahkemede hesap verir. En acil şekliyle buraya yeni araçları sokuveririm. Bu bir tehdit değil, benim yasal hakkım.” dedi.

Antalya Otobüsçüler Odası Ali Tüzün, Akaydın tarafından yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Akaydın’ın yalan söylediğini savunan Tüzün, “MHP ve CHP’nin afişlerinin kaldırıldığı, AKP’ninkilerin kaldığı kesinlikle yalan.” iddiasında bulundu. CİHAN

Yorumlar