Akaydın: Siyasinin demokrasiden nasibini almadığının göstergesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Bir siyasinin, ne olursa olsun bir makam sahibinin, bir gazeteciye o durumda tepki göstermesi, öfke göstermesi, demokrasinin kırıntısından bile nasibini almadığının göstergesidir.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın: Siyasinin demokrasiden nasibini almadığının göstergesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Bir siyasinin, ne olursa olsun bir makam sahibinin, bir gazeteciye o durumda tepki göstermesi, öfke göstermesi, demokrasinin kırıntısından bile nasibini almadığının göstergesidir." dedi.

Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı meclis toplantısının devam oturumunun ardından makamında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akaydın, "Çıkan haberlerle ilgili gazetecileri arıyor musunuz?" sorusuna, "Hiçbir gazeteci arkadaşımı, bir belediye başkanı olarak, tehdit şantaj ya da onun özlük hakkı olan kalem yazma özgürlüğüne müdahale anlamında hayatımın hiçbir döneminde aramamışımdır.” dedi. Yanlış bilgi içeren haberlerle ilgili ise düzeltme hakkı için gazetecileri aradığını anlatan Akaydın, "Onun dışında bir müdahalemiz olmaz." ifadesini kullandı.

Gazeteciye müdahalenin demokratik bir ülkede yaşanmaması gereken bir olay olduğuna değinen Akaydın, "Ben çoğu zaman beni eleştiren arkadaşlarıma telefon ederim. ‘Teşekkür ederim, çok önemli bir konuda bizi uyardın. Bunun gereğini yaparım’ derim. Gönlünü alırım. Benim tavrım budur. Bize bu yakışır. Bizim demokrasi anlayışımız budur." diye konuştu.

Başkan Akaydın, bir basın toplantısında beğenmediği bir soru soran gazeteciye karşı tavrının ne olacağının sorulması üzerine ise şunları söyledi: "En azından bir siyasinin, ne olursa olsun bir makam sahibinin, bir gazeteciye o durumda tepki göstermesi, öfke göstermesi demokrasinin kırıntısından bile nasibini almadığının göstergesidir. İşin kötüsü bir Avrupalı başbakanın yanında bu işlerin olması. Bütün dünyaya rezil olmamız. Dünya bize katıla katıla gülüyor, böyle bir başbakanımız olduğu için. Kendi aramızda olsa yine sineye çekeceğiz de, alıştık artık, başkalarına da rezil olduk."

MURATPAŞA ADAYINA MÜDAHALE ETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

CHP’nin Muratpaşa Belediye Başkanı adayının belirlenmesinin bir müdahalesi olmadığını ifade eden Akaydın, aday değişikliğinin parti meclisi kararıyla olduğunu söyledi. Adaylarla ilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorması halinde konuştuğunu anlatan Akaydın, "Genel başkan da sormamıştır. Bunun dışındakiler lafı güzaftır." dedi. Akaydın, siyasi partilerin geçmişlerinde aday yenilemelerinin veya gençleştirmelerinin olduğunu, bundan sonra da olabileceğini kaydetti.
CHP Parti Meclisi’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muratpaşa adayıyla ilgili kararı ne olursa arkasında duracağını dile getiren Akaydın, hiçbir adayla ilgili negatif referans olmadığının altını çizdi. CHP'nin yeniden aday gösterdiği konuşulan Sultan Yeğen'in kendisi gibi Çorumlu olmasından dolayı, bunun siyasi malzeme olarak kullanılabileceği uyarısı yaptığını belirten Akaydın, bunu Yeğen'in yüzüne de söylediğini aktardı.

"EVCİLMEN'İN ADAY YAPILMAMASINDAN MUTLULUĞUM YOK"

Yeniden aday gösterilmediği için partisinden istifa eden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in, CHP'nin yeniden dizayn edildiği ve kendisi gibi Atatürkçülere yer olmadığı yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Akaydın, "CHP'nin Atatürkçülüğünü, ilkelere bağlılığını tartışmak kimsenin hakkı değildir. Evcilmen'in bu söylemlerini ruh halinin bir yansıması olarak görüyorum." değerlendirmesinde bulundu. Akaydın, bir soru üzerine, "Evcilmen'in aday yapılmamasından dolayı hiç öyle mutluluğum yok." dedi. CİHAN

Yorumlar