Akaydın: Kamuyu da zarara uğratmadığımızı düşünmüyoruz

Antalya 100'üncü Yıl Spor Kompleksi projesi ile ilgili Sayıştay 6'ncı Dairesi'nin verdiği kararla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Böyle bir karar çıkması gündemdeydi, bekleniyordu.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın: Kamuyu da zarara uğratmadığımızı düşünmüyoruz

Antalya 100'üncü Yıl Spor Kompleksi projesi ile ilgili Sayıştay 6'ncı Dairesi'nin verdiği kararla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Böyle bir karar çıkması gündemdeydi, bekleniyordu. Temyiz süreci var. Kamuyu da zarara uğratmadığımızı düşünmüyoruz.” dedi.
    
    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kendisi tarafından mahkeme kararları gerekçe gösterilerek iptal edilen 100'üncü Yıl Spor Kompleksi projesi ile ilgili Sayıştay 6'ncı Dairesi'nden çıkan kararı değerlendirdi. Sayıştay’ın kararında, 100'üncü Yıl Spor Kompleksi projeni kamuyu zarara uğratacak biçimde iptal edildiği hükmüne varılarak bu zararın başta Mustafa Akaydın olmak üzere projenin iptaline yol açan 197 sayılı meclis kararına onay veren meclis üyelerine faiziyle birlikte ödettirilmesine hükmedilmişti. Konuyla ilgili olarak da Akaydın, kendilerini yıllarca savunduklarını ama Sayıştay müfettişini ikna edemediklerini söyledi. “Bunun daha temyizi var.” diyen Akaydın, “Temyizde de savunacağız. Biz doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Kamuyu da zarara uğratmadığımızı düşünmüyoruz. Ve bunu bizi destekleyen mahkeme kararları da net. İnşallah siyesi bir karar değildir. Böyle bir karar çıkması gündemdeydi, bekleniyordu.” ifadelerini kullandı.

    Mustafa Akaydın, her 2 kurumun kendisine göre haklı olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar