Akaydın: Bakan Çavuşoğlu seçim kuruluna psikolojik baskı yapıyor, rezalet

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Akaydın, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kepez İlçe Seçim Kurulu'nda sonuçları giren personele psikolojik baskı uygulayarak, sonuçlar üzerinde manipülasyon oluşturmaya çalıştığını i.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın: Bakan Çavuşoğlu seçim kuruluna psikolojik baskı yapıyor, rezalet

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Akaydın, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kepez İlçe Seçim Kurulu'nda sonuçları giren personele psikolojik baskı uygulayarak, sonuçlar üzerinde manipülasyon oluşturmaya çalıştığını iddia etti.

Seçim sonuçlarının Antalya Adliyesi'ndeki seçim kurullarına ulaştırılması sırasında tansiyon yükseldi. Adliye önüne gelen AKP'li ve CHP'liler arasındaki kavganın büyümesini araya giren polis engelledi. Bu arada basın mensuplarının adliye binasına girmesi polis tarafından engellendi. Gazeteciler içeriye giremeyince dışarıya çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, içeride yaşananları şöyle anlattı: " Bir şeyler oluyor bu seçimde. Ne olduğunu anlamıyorum. Burada bulunduğumdan dolayı utanç duyuyorum, 'Niye ben buradayım?' diye. Ama suç üstü yapmaya geldim buraya. Çünkü bizdeki haberlere göre Kepez İlçe Seçim Kurulu üstünde bizzat sayın AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından psikolojik baskı kurulmuş. Yukarıda bunu bizzat gözledim. Hakim efendilikle 'Şu kenarda durun' diyor, 'Hayır, benim hakkım var'. Doğru, yasal olarak hakkımız var ama benim de hakkım var. Ben de gidip bilgisayara giren o kızların başına dikilirsem onların görevlerini yapabilme sağlıklı olabilir mi? Hepsi oradalar. Sonunda anlaştık biz, bakanla 'Bari biz ikimiz burayı terk edelim' dedik ama şimdi anladığım kadarıyla, ben çıktım sizin karşınızdayım ama sayın bakan hala orada. Arkadaşlar bu ayıptır."

"ÇAVUŞOĞLU AYIPLI BİR BAKANDIR"

Kendisinin seçimi kazandığını savuna Akaydın, "Ben bu seçimi kazandım. Hem de en az dört puan farkla kazandım ama bir takım manipülasyonlarla, torbaları açıp, bir fotoğraf var, sayın bakan oy pusulasının başında fotoğrafta. Torba açılmış yanında bir hakim var, bir de emniyetten bir müdür muavini oylara bakıyorlar. Böyle bir hakkı yok bakanın. Böyle bir rezalet yaşanmadı. Demokrasi ayıbıdır bu. Hepinizin bundan bilgisi olsun. Bununla sonuna kadar çarpışacağım. Mevlüt Çavuşoğlu ayıplı bir bakandır. Bana gelen sandık sonuçlarında ben öndeyim. Bunu açık açık söylüyorum. Hem de şuanda geleceklerle birlikte dört puandan aşağı da değil öndeliğim. Bunu da söyleyeyim ama manipüle ediliyor oylarım. Halkın oylarını çalmaya çalışıyorlar. Olay budur." diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre; Antalya'daki seçim kurullarını AKP'li vekiller, il yöneticileri, Büyükşehir adayı Menderes Türel ve Bakan Çavuşoğlu abluka altına almış durumda.

CİHAN

Yorumlar