Akaydın: AKP'lilerin belediye basması siyasi vandalizmdir

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, evrak imha edildiği gerekçesiyle AKP'lilerin polis eşliğinde belediyeyi ve bağlı tesisi basmasını 'siyasi vandalizm' olarak açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın: AKP'lilerin belediye basması siyasi vandalizmdir

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, evrak imha edildiği gerekçesiyle AKP'lilerin polis eşliğinde belediyeyi ve bağlı tesisi basmasını 'siyasi vandalizm' olarak açıkladı. Makamınında basıldığı eylemi yönetenlerin; seçimi kaybettiği rakibi AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AKP İl Başkanı olduğunu savunan Akaydın, "Bu bir devlet saldırısıdır. Devletin polisiyle bir partinin militanları iç içe belediyeyi basmışlardır. Mahkeme kararı yoktur." dedi. Akaydın, her üç isim ve AKP'liler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İlçe seçim kurulları tarafından reddedilen, seçim sonuçlarına yönelik itirazı İl Seçim Kurulu'na yapmak için Antalya Adalet Sarayı'na gelen Mustafa Akaydın, içeri girmeden önce AKP'lilerin Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Boğaçayı'ndaki tesislerini basmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Belediyeye ait yolsuzluk belgelerinin Boğaçayı tesislerinde yakılarak imha edildiği gerekçesiyle polis, jandarma ve binin üzerinde AKP'li ile gerçekleştirilen baskının 'siyasi vandalizm' olduğunu savunan Akaydın, bunun hukuksuz bir saldırı olduğunu ve mahkemeden arama kararı çıkarılmadan gerçekleştirildiğini iddia etti.

Her iki yere yapılan baskında, belediye personelinin tartaklandığını ve hareketsiz hale getirildiğini söyleyen Akaydın, "Benim makamım basılmıştır. Bunların hepsi Facebook'ta var. Bu ilk saldırıyı yöneten kişi bizzat Menderes Türel'dir. AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'dir. İkinci saldırıyı yöneten, yani resmi kuruma saldırıyı yöneten kişilerin başında da Gökçen Enç vardır, Antalya Milletvekili. Bu bir devlet saldırısıdır. Üç saat boyunca valiye ve emniyet müdürüne ulaşamadım." diye konuştu.

'VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA ULAŞAMADIM'

Evrak yakıldığını doğrulayan Akaydın, ancak bunların, iddia edildiğinin aksine belediye meclisinin arşiv değeri taşımayan gündem tutanakları olduğunu açıkladı. "Ben bir yolsuzluk belgesi yok edecek olsam gündüz, herkesin gözü önünde yaktırır mıyım?" diye soran Akaydın, "Menderes Türel, bana bunu söylemiş olsa davet ederdim gel bak diye. Bu kışkırtıcılığı yapan da AKP İl Başkanı Mustafa Köse'dir. Devletin polisiyle bir partinin militanları iç içe belediyeyi basmışlardır. Mahkeme kararı yoktur. Bu davada emniyet müdürü de suçludur. Eğer validen açıklama gelmezse, hem emniyet müdürü hem vali hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Benim alnım açıktır. Verilemeyecek hiç bir hesabım yoktur." şeklinde konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Menderes Türel, Gökçen Enç ve Mustafa Köse ile kayıtlarda yer alan AKP'liler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Akaydın, şöyle devam etti: "Eğer Ergenekon'da yaptıkları gibi bir kumpas belgeyi, bir montaj belgeyi, orayı bastıkları zaman bin kusur AKP militanı, o evrakın içine sıkıştırırlarsa ben kendimi nasıl savunacağım? Polisle beraber partinin militanları belediye tesislerini basabilir mi? Böyle bir rezalet nerede görülmüş? Cumhuriyet tarihinde bunun bir örneği var mı merak ediyorum. Suç duyurusunda bulanacağım. Bunların hepsinin kayıtları var. Facebook'a da düşmeye başladı. Şimdi beni bir yolsuzluk yok ettiricisi gibi bir duruma düşürmeye çalışıyorlar. Benim her şeyim açık."

"GÜPE GÜNDÜZ YAPAR MIYIM?"

Yapılanları 'hazımsızlık' olarak değerlendiren Akaydın, "Belediye başkanı, yolsuzluk evrakı olsa, bunu böyle güpegündüz, apaçık yapar mı? Bunun için belediye başkanının üç güne ihtiyacı mı var? Yolsuzluk evrakı belgesi olsa bunu çoktan emniyet altına almıştır. Bugün orada yakılan bütün evrakın hepsi belediye arşivlerinde aslıyla var. Belediye meclisi toplantılarının gündemleri. Hepsi AKP'li meclis üyelerine de gönderilen gündem klasörleri." dedi.

"BELEDİYEYİ DELİKANLI GİBİ ALSIN"

Akaydın, Menderes Türel'le ilgili şunları söyledi: "Belediyeyi alacaksan delikanlı gibi al, kaçan yok. Seni ben çiçekle karşılayıp elini sıkıp vermek isterdim ama hakikaten çok ayıp bir şey. Bir politikacıya bu hazımsızlık yakıştırılamaz. 'Ben Antalya çocuğuyum, delikanlıyım' diye sakın ortaklıkta gezinmesin bu arkadaş. Delikanlılık böyle olmaz. Delikanlılık uygarlıkla olur. Ben, eğer seçim sonucu tescil edilirse, halkımın verdiği karara saygı duyacak olgunlukta bir insanım. Hiç bir zaman CHP tarihinde bu tür bir siyasi vandalizm yoktur. Bu bir siyasi vandalizmdir. Arkasında da genel başkan yardımcısı vardır. Şimdi suçlarının farkındalar. Nasıl örtbas ederiz diye beni suçlamaya çalışıyorlar. Ağır derecede suçlular. Savcıları göreve davet ediyorum." Mustafa Akaydın, belediyede can güvenliği kalmadığı gerekçesiyle, düzenlenecek teslim törenine katılmayacağını da sözlerine ekledi.


CİHAN

Yorumlar