AK Parti'ye o ilden rekor aday adaylığı başvurusu

AK Parti'den aday adaylığında en fazla başvuru doğal olarak İstanbul'da. 2'inci Ankara. Ancak en fazla başvuru yapılan 3'ncü il sürpriz oldu

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'ye o ilden rekor aday adaylığı başvurusu

Seçimde mebus aday adayı olabilmek için en çok başvuru iktidar partisi AK Parti 'ye yapıldı. 7 Haziran 2015 seçimleri için yapılan başvuru sayısı 6 bin 223 kişiyi buldu. En çok başvuru İstanbul'da. İkinci sırada ise Ankara . Bu vilayetler elbette sürpriz değil. Asıl sürpriz ise en çok başvuru yapılan üçcündü ilin Şanlıurfa olması. Şanlıurfa, başka bütün iri şehirleri geçti. Bu ilden AK Parti'ye 281 şahıs başvuru yaptı.

AK Parti'ye 88 mebus çıkaracak İstanbul'da yekün 1166 başvuru yapıldı. İstanbul 1. bölge için 479, 2. bölge için 335, 3. bölge için de 352 başvuru oldu.

En çok aşırı başvuru yapılan ikinci il ise Ankara. İki seçim alanından yekün 32 mebus çıkaracak bulunan başkentten aday adaylığı için AKP ’ye 536 başvuru yapıldı. Ankara 1. bölgeden seçilmek için 293, 2. bölgeden seçilmek için ise 243 şahıs başvurdu.

Aday adaylığı başvurularında azami rağbet edilen illerin üçüncü esnasında ise sürpriz bir yer var. 12 mebus çıkaracak bulunan Şanlıurfa’dan AK Parti mebus olabilmek için 281 şahıs başvuru yapmış durumda. Başvuru sayısındaki yükseklik ile Şanlıurfa; İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır bunun şeklinde iri illeri geride bıraktı.

Şanlıurfa’yı Bursa, Konya, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Van, Mardin, Erzurum, Mersin ve Antalya izliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar