AK Parti'nin teklifine muhalefetten sert tepki

Başbakan Davutoğlu'nun, parti kapatma iddialarına “tek maddelik Anayasa değişikliği” çağrısına muhalefet olumsuz yaklaştı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin teklifine muhalefetten sert tepki

CHP çağrıyı “samimiyetsiz” şekilde nitelerken AK Parti dün gece değişiklik teklifini TBMM’ye sundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Amerika dönüşü uçakta CHP ve MHP’nin kapatılacağı iddialarıyla ilgili yaptığı “Parti kapatmaya son verecek tek maddelik Anayasa değişikliği yapalım” çağrısının ardından AK Parti, politik partilerin “temelli” kapatılması hükmünü kaldıran ve kapatma davası açılmasını Meclis’te oluşturulacak hususi bir komisyonun iznine bağlayan Anayasa değişikliği teklifini dün gece TBMM Başkanlığı’na sundu.

Muhalefet partileri ise, değişiklik teklifiyle ilgili, değişik gerekçelerle menfi değerlendirmelerde bulundular:

KILIÇDAROĞLU: KAPANMA KONUSU OLAMAZ

CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından CHP'nin kapatılacağı iddiaları hakkında izahat yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu, 'Partiler kapanmasın diye anayasayı değiştirelim' diyor. Anayasaya bakarsak; bizim zaten bir endişemiz yok. Demokrasi için kendini siper etmiş, ülkesi ve milletinin refahı ve güvenliğinden diğer bir şey düşünmeyen CHP'nin kapanma korkusu olamaz!" dedi.

CHP'Lİ GÖK: SAMİMİ DEĞİLLER

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Bu konu için İçten değiller. Kapatma konusundaki tezgâhı bizzat onlar yürütüyor zaten.

‘ASIL DERTLERİ PKK’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: MHP’yi baraj altında bırakmak için her çeşitli komployu yaparlar. Bizim, partimizin kapatılmasıyla ilgili tedirginliğimiz yok. Bizimle uğraşanlar haram paracılardır. Bölücülerdir. Ahmet Davutoğlu bu ifadesi ile gerçekte şecaat eylerken sirkatin söylemiştir. Asıl dertleri, siyasallaştığı için PKK’nın kapatılmamasını istiyorlar. Kimi kandırıyorsunuz. Sizin derdiniz PKK terör örgütünün parti meşruiyeti içine sokulmasıdır.

‘BARAJ DA OLSUN’

HDP Milletvekili Adil Zozani: Hodri meydan. Buyursun getirsin. Türkiye’de temsilde adalet için yüzde 10 barajının kaldırılması da gerekir. Bir günde Meclis’ten geçer.

HDP Milletvekili Hasip Kaplan: Kardeşim ben sizin nerenizi düzelteyim. Sizin savunduğunuz yasalarla partilerimiz kapatılmadı mı? Seçtiğiniz Anayasa Mahkemesi üyeleri kapatmadı mı partimizi. Varsa cesaretiniz parti kapatmayı kaldırırken barajı da kaldıralım. Davutoğlu’nun çağrısına ‘Evet’ diyoruz. Lafla peynir gemisi yürümez. Koskoca Başbakan söyleyecek öyle olmaz, getirin değişikliği, biz de ne diyoruz görürsünüz.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar