AK Parti’nin Nevruz reklamına durdurma

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin Nevruz için hazırlattığı reklamın bu haliyle yayınının durdurulmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti’nin Nevruz reklamına durdurma

İstanbul'dan bir avukatın seçmen sıfatıyla, 298 sayılı Seçim Kanunu'na göre, 'siyasi reklamlarda bayrak ve dini simgelerin kullanılamayacağı' gerekçesiyle yaptığı başvuru, YSK vasıtası ile bugün görüştü.

'BAYRAK VE DİNİ SEMBOLLER ÇIKARSA YAYINLANABİLECEK'

YSK, 298 sayılı kanunun 58. maddesine göre, 'propaganda ve politik reklamlarda Türk Bayrağı ve dini sembollerin kullanılmasının yasak olduğunu' tesbit etti. YSK, politik partiler kanununun 87. maddesinde de, 'dini ibare ve simgelerin politik partilerce kullanılmasının yasak olduğuna' dikkat çekerek, her iki yasa çerçevesinde bayrak ve dini sembollerin seçim dönemindeki siylasi reklamlarda kullanılamayacağına karar verdi. YSK kararı çerçevesinde söz konusu reklam, Türk Bayrağı ve dini sembollerin çıkarılması şeklinde yayınlanabilecek.

YASAKLANMIŞTI

Son mahalli seçimlerde AK Parti, Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı’nın bulunduğu bir reklam filmini kullanmıştı. Şikayet üstüne YSK, filmin kullanımını yasaklamıştı. Bayrak ve İstiklal Marşı hakkında bölümlerin çıkarılmasının peşinden reklam filmi yine yayınlanmaya başlamıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar