AK Parti'nin anayasa taslağında 'başkanlık' da var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin yeni anasyasa taslağı için gerekli istişareleri yaptıklarını, en geç haziran ayında meclise sunacaklarını açıkladı. Davutoğlu, anayasa taslağının başkanlık sistemini benimseyen bir özellik taşıyacağını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin anayasa taslağında 'başkanlık' da var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam DEİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı Gala Yemeği'nde yaptığı konuşmada, yeni anayasa için yol haritasını hazırladıklarını, yeni anayasa taslağının başkanlık sistemini benimseyen bir yapıda olduğunu söyledi.

"Milletimizin yeni anayasa talebini karşılamak üzere AK Parti olarak çalışmalarımızı hızlandırmaya karar vermiş bulunuyoruz." Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yetkili kurullarımızda çok verimli istişarelerde bulunarak milletimizin yeni anayasa beklentisini karşılamaya yönelik her türlü planlamayı yaptık. AK Parti bünyesinde bir anayasa komisyonu kurarak çalışmalarımızı somutlaştırdık, yol haritamızı belirledik. Bugün de bu komisyonun üyeleriyle uzun ve detaylı bir çalışmayı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftadan itibaren yazım heyetimiz çalışmalara başlayacak. İnşallah önümüzdeki 1 ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Bu aşamada bize iş dünyamızdan gelecek her türlü teklife açığız." dedi.

SİVİL TOPLUMA ÇAĞRI

Sivil toplumdan gelecek her türlü görüşe açık olduklarının altını çizen Başbakan Davutoğlu, "Mayıs, haziran gibi beklentimizin, milletimizin beklentileriyle uyumlu bir anayasayı meclise sunmayı planlıyoruz. Daha önceki aşamada zaten neredeyse on binlerce sayfaya ulaşan, bütün toplum kesimlerinden gelen talepleri de göz önünde bulunduracağız" diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BENİMSEYECEK

Davutoğlu, yeni anayasanın başkanlık sistemini benimseyen bir yapıda olacağını belirterek şunları söyledi: İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, güçler ayrılığını tahkim eden, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, yetki ve sorumluluk dengesinin kurulduğu, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa için gereken her türlü adımı kararlılıkla atacağız. İnşallah bu çalışmalar neticesinde milletimiz nihayet kendi seçtiği milletvekilleri üzerinden özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşmuş olacak, 12 Eylül'ün darbe anayasasını tarihin çöplüğüne atacağız.

Yorumlar