AK Parti'nin akraba aday adayları: İlginç isimler

AK Parti'de üç dönem kuralına takıldığı için aday olamayan bazı vekillerin yerlerine 7 Haziran'da çocukları veya kardeşleri aday adayı oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin akraba aday adayları: İlginç isimler

AK Parti'de üç çağ kuralına takıldığı için tekrardan adaylık başvurusu yapamayan kimi milletvekillerinin yakınları 7 Haziran seçimleri için aday oldu.

Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin kızı Rümeysa Yeni Erbay Sivas'tan aday adayı oldu.

3 çağ kuralına takılan Ankara Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hususi doktoru Cevdet Erdöl'ün yerine oğlu Fatih Erdöl Ankara'dan aday adayı oldu.

AK Parti eski mebus İhsan Arslan'ın oğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mücahit Aslan, gene üç çağ kuralına takılan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un kardeşi Sait Yakut, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'in kardeşi Necdet Pakdil ve Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün kardeşi Mustafa Akgün adaylık başvurusu oluşturan isimler içerisinde yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek de aday adaylığı için müracaatta bulunmuştu.

Eski AK Parti mebus Mehmet Ceylan ise oğlu Burak Ceylan'ın da aday adayı olması üzerine, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Benzer bir vaziyet da Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya cephesinde yaşandı. İyimaya'nın yeğeni Osman İyimaya Amasya'dan adaylık başvurusu yaptı, fakat son anda başvurusunu art çekti.

Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu'nun benzeri Sema Ramazanoğlu ve kardeşi eski bakan Selma Aliye Kavaf'ın yaptığı adaylık başvuruları AK Parti'ye gelen en enteresan müracaatlar içerisinde sayılıyor.

AK Parti yönetimi, her iki ismin aniden aday listesinde yer almasının olası olmadığını söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar