AK Partililer'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör bozuntusu' diyerek hakaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu AK Parti Kartal İlçe teşkilatı yaptı

Google Haberlere Abone ol
AK Partililer'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na gelen ve AK Parti Kartal İlçe Teşkilatının 200'e yakın üyesi, şüphelisinin Kılıçdaroğlu olduğu suç duyurusu dilekçesini nöbetçi savcıya sundu. Dilekçelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 35. Olağan Genel Kurultayı, CHP Grup Toplantısı ve twitter hesabından yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini belirten AK Partililer, Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırıda bulunulduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu'nun CHP 35. Olağan Genel Kurultayı, CHP Grup Toplantısındaki konuşmalarına yer verilen 6 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, twitter hesabındaki paylaşımlarına da yer verildi. Suça konu konuşmalar ve paylaşımların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onur ve saygınlığına yönelik olduğu kaydedilen dilekçede, "Şüpheli Cumhurbaşkanımızı diktatörlükle itham etmiştir" denildi. Kılıçdaroğlu'nun eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhurbaşkanına oy veren vatandaşa da hakaret edildiği kaydedildi. Dilekçenin sonuç kısmında Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatılarak dava açılması talep edildi.

"CEZALANDIRILMASI YÖNÜNDE EYLEM YAPIYORUZ"

Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı Başkanı Muhammed Mehdi Akman, "Biz AK Parti teşkilatları olarak ana muhalefet partisi lideri sayın Kılıçdaroğlu'nun son yıllarda özellikle siyaset dilini kirletmesinin artık kınama haddini aştığını, bunun bir cezai yaptırımının olması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye'de siyasi ortamı sakinleştirmesi gereken ana muhalefet, sürekli siyasi ortamı gerginleştirerek hakarete varan bir dil kullanıyor. Biz ana muhalefet partisini hem kınıyor hem de hukuki olarak cezalandırılması yönünde bir eylem yapıyoruz. Bu şikayetimiz ana muhalefet partisi liderine bir mesaj olur ve bundan sonraki siyasi dilini düzeltir. Zira halkın büyük desteği ile Cumhurbaşkanı seçilen, partimizin de kurucusu, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan bu hakaretlerin yaptırımı olur ve bütün ana muhalefet Türkiye'de siyasi ortamın gerginleşmesini tırmandırmaktan ziyade normalleşmesi için gerekli tedbirleri alır. Bununla ilgili bütün AK Parti teşkilatları şikayette bulunacaklar" dedi.

Yorumlar