AK Partili vekil: İran ile para ilişkisi eşek sırtında da olsa devam ediyor

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, İran'dan alınan doğalgazın parasını resmi olmayan yollarla ödemeye devam ettiklerini iddia ederek, "Reza Zarraf'ı yakalamışlar ne büyük iş.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili vekil: İran ile para ilişkisi eşek sırtında da olsa devam ediyor

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, İran'dan alınan doğalgazın parasını resmi olmayan yollarla ödemeye devam ettiklerini iddia ederek, "Reza Zarraf'ı yakalamışlar ne büyük iş. Yahu şimdi Mehmet'le yapıyoruz, iş devam ediyor." dedi. Milletvekili Yeni, İran'la olan para ilişkilerinin eşek sırtında, kamyonda, altınla devam ettiğini ileri sürdü.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, geçtiğimiz günlerde Kavak ilçesinde partililerle bir araya geldiği toplantıda ilginç iddiaları gündeme getirdi. Bazı şeyleri her yerde söyleyemediklerini kaydeden Yeni, İran'la olan para ilişkilerinin eşek sırtında, kamyonda, altın karşılığında devam ettiğini iddia etti. İran'dan alınan doğalgazın parasını ödemek için çeşitli yol ve yöntemlere başvurulduğunu söyleyen Ahmet Yeni, "Aldığımız doğalgazın parasını nasıl ödeyeceğiz? Ödeyemiyoruz, ABD ambargo koymuş. Dünya bankalarından, Avrupa bankalarından gönderdiğinizde Amerika parayı tak kapıyor. İran diyor ki, 'Ben size doğalgaz satarım ama benim paramı ver' biz de bir şekilde parayı gönderiyoruz." diye konuştu.

Partililere, "İçinizde emekli, çalışan bir bankacı var mı?" diye soran Ahmet Yeni, "Tüccarlar bilirler, bankacılık sistemiyle ödeyemiyoruz. Nasıl ödüyoruz, bazen un sattığında, maliyeciler duymasın, kamyonla parasını gönderiyor şoföre veriyoruz. Eşek sırtında, kamyonla gönderiyoruz. Alınan doğalgazın parası bu şekilde ödeniyor. Bugün dahi ödeniyor. Zarraf'ı yakalamışlar ne büyük iş, yahu Mehmet'le yapıyoruz şimdi, iş devam ediyor. Ödemeler yapılıyor arkadaşlar, değişik yol ve yöntemlerle. (...) banka aracılığıyla başka ödemeler de var parayla, altınla ama resmi yolla değil. Bunları çok söyleyemiyoruz." diye konuştu.

Konuşmasında MHP lideri Bahçeli ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da seslenen Milletvekili Yeni, "Siz Başbakan olsanız, Amerika'nın ambargo koyduğu İran'dan doğalgaz alımını keser misin yoksa, bu yöntemle mi ödersin?" sorusunu yöneltti. Yeni, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "(...) bankasının üzerine gittiler, biz de merak ettik, adamın evinde kasalar, para sayma makineleri acayip bir işti. Anlattığım yol ve yöntemler bu, yapılıyor, bir şekilde yapılıyor. (...) bankasının işi nedir, Türkiye'de 50'nin üzerinde, dünyada ise binin üzerinde banka var. Bütün bankalar Irak petrollerinin Türkiye'ye geçişi ile ilgili paranın temerrüt edeceği bir banka, aradılar. Türkiye'de batmış bir banka aradılar. (...) bankasını biz bugün 26 milyar dolara çıkardık. 2002'de kullandırılan her 100 liradan 80 lirası batmış bir banka, bugün ise 26-27 milyar dolar eden bir banka haline geldi. İran, Irak, Hindistan dedi ki, 'Biz bankayı istiyoruz, banka olarak.' 50 banka, dünya bankaları rahatsız oldu. Hemen operasyon yapmaya kalktılar. Irak'tan gelen petrol paraları (...) bankasında toplanacak, bunun için darbeciler operasyon yaptı." CİHAN

Yorumlar