AK Parti'li üye kendisini aday göstermeyen İGM başkanını protesto etti

AK Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) üyesi Ömer Tunçay, kendisini Frigya Kültürel Mirası Koruma ve Kalkınma Birliği'ne aday göstermeyen Başkan Salih Sel’i, salonu terk ederek protesto etti.İGM’nin nisan ayı toplantılarının bugün...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'li üye kendisini aday göstermeyen İGM başkanını protesto etti

AK Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) üyesi Ömer Tunçay, kendisini Frigya Kültürel Mirası Koruma ve Kalkınma Birliği'ne aday göstermeyen Başkan Salih Sel’i, salonu terk ederek protesto etti.

İGM’nin nisan ayı toplantılarının bugün gerçekleştirilen 3’üncü birleşiminde, hizmet birliği üye seçimi konusunda gerginlik yaşandı. İGM’nin bugün gerçekleştirilen oturumunda hizmet birliklerine üye seçimleri devam etti. Birliklere asil ve yedek üye seçimleri tamamlanırken, Frigya Kültürel Mirası Koruma ve Kalkınma Birliği’ne üye seçimleri esnasında, AK Parti'li meclis üyeleri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

İGM Başkanı Salih Sel, söz konusu birliğe asil üye olarak kendisinin ve AK Parti İhsaniye İGM üyesi Hilmi Tiril’in gösterildiği önergeyi oylamaya sundu. Bu sırada divanda asıl katip olarak bulunan AK Parti Şuhut İGM Üyesi Ömer Tunçay, birliğe kendisinin de aday olduğunu ve oylama yapılmasını istedi. Ancak Tunçay’ın bu isteğine olumsuz cevap veren Sel, kendisi için yapılan oylamanın ardından Hilmi Tiril’in oylamasına geçti. Buna karşı çıkan ve kendisinin de birliğe aday olduğunu söyleyen Tunçay, Tiril ile arasında oylama yapılmasını istedi. Bunun üzerine Başkan Sel, Tunçay ve Tiril’in ismini söyleyerek meclis üyelerinden oylama yapmalarını istedi. Bunun üzerine Tunçay, oylama esnasında kimin ne kadar oy aldığının belirlenmesi için Başkan Sel’den oyları saymasını istedi. Buna öfkelenen Başkan Sel ise katip koltuğunda oturan Tunçay’a sinirlenerek, “Saymıyorum, sen say o zaman.” dedi. Bunun üzerine sinirlenen Ömer Tunçay ise “Tamam saymayın” diyerek, katip koltuğundan kalkıp toplantıyı terk etti. Başkan Sel, Tunçay’ın dışarıya çıkmasının ardından yedek katip Mehmet Öztopbaş’ı, Tunçay’dan boşalan katip koltuğuna davet etti. Yaşanan gerginliğin ardından toplantı kaldığı yerden devam etti.

İGM Üyesi Ömer Tunçay, daha önce kendisinin aday olduğunu bildirmesine rağmen oylama yapılmadığını söyledi. Tunçay, neden aday gösterilmediği yönündeki bir soruya, “Onu gidin başkana sorun. İsteyen herkes aday olabilir. Normal şartlarda oylanması gerekiyordu ancak yapılmadı. Ben salonu terk ettim. Tepkim usuleydi.” dedi. İGM Başkanı Salih Sel ise ısrarlı aramalara rağmen telefonlara cevap vermedi.

CİHAN

Yorumlar