AK Partili Gül (polislere yapılanlar için): Çok fena muamele yok ortada

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, sahur operasyonu ile elleri kelepçeli olarak gözaltına alınan polislere emniyet ve adliyede yapılanlar için, “Muameleye bakıldığında, cep telefonlarının konuşulduğu iftar sahur görüntülerinin...

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Gül (polislere yapılanlar için): Çok fena muamele yok ortada

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, sahur operasyonu ile elleri kelepçeli olarak gözaltına alınan polislere emniyet ve adliyede yapılanlar için, “Muameleye bakıldığında, cep telefonlarının konuşulduğu iftar sahur görüntülerinin paylaşıldığı gerçekten çok fena muamele yok ortada.” dedi.

Abdülhamit Gül, HDP ile bayramlaşma sırasında Suriye, Irak, Gazze’de yaşananlara değindikten sonra gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Gözaltına alınan emniyet mensuplarıyla ilgili, “Ortada delil yok, fakat suçlularmış gibi muamele görüyorlar. Onu hukuk halletmesi gerekmez mi? Ama siz sanki gerçekten suçlularmış, gördükleri muamele de aynı şekilde. Daha önce gördük Ergenekon, Balyoz’da. Suçlu diye içeri alındılar sonra serbest kaldılar. Şimdi bu insanlara da aynı muamele yapılmıyor mu?” sorusuna Gül, şu karşılığı verdi:

“Muameleye bakıldığında cep telefonlarının konuşulduğu iftar sahur görüntülerinin paylaşıldığı gerçekten çok fena muamele yok ortada. Burada bir algı operasyonu var. Tabi birçok kişi de serbest bırakıldı. Yargı bunlarla ilgili ifadelerini alacaktır. Gerekli yargılama sonucunda kimler suçluysa onlar cezasını görecektir. Ama biz yaşanan vakaya bakıyoruz. Burada şu suçludur bu suçludur, bunu yapacak konumda değiliz. Bunu yargı organları yapacak, nitekim kararlarını buna göre veriyorlar. Ama yaşanan bir hadise illegal bir örgütlenme var. Bu örgütlenmede kimler bu suçu işlemişse cezasını alacaktır. Yargı kim suçluysa hesabını soracaktır. Suçsuz olacaklara diyecek bir şey yok.”

CİHAN

Yorumlar