AK Partili Elvan: Müstakbel rakiplerimize 'hodri meydan'

Meclis'te AK Parti Grubu adına konuşan Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Başbakan'a karşı kin ve iftira ile yürütülen itibarsızlaştırma çalışmalarının, demokrasi karşıtı güçlerin geçmiş dönemlerde başvurdukları kirli bir oyunun tekrarı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Elvan: Müstakbel rakiplerimize 'hodri meydan'

Meclis'te AK Parti Grubu adına konuşan Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Başbakan'a karşı kin ve iftira ile yürütülen itibarsızlaştırma çalışmalarının, demokrasi karşıtı güçlerin geçmiş dönemlerde başvurdukları kirli bir oyunun tekrarı olduğunu söyledi. "Müstakbel rakiplerimize 'hodri meydan" diyen Elvan, "Ey rakibim, sen benim ifadem ve hızımsın; gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın." beyitini okudu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, 2014 Bütçe görüşmelerinde AK Parti Grubu adına konuştu. Başarıların tamamını görmezden gelen kesimlerin, halktan da umudunu kesmesiyle tek çare olarak AK Parti'yi ve Başbakan'ı "Nasıl ve ne şekilde itibarsız hâle getirebiliriz?" arayışı içerisine girdiklerini dile getiren Elvan, "AK Parti'ye ve onun güçlü liderine karşı halkımızın teveccühünden rahatsız olanlara, ülkemizde demokrasiden uzaklaşıldığını söyleyen vesayet yanlılarına aşağıda belirteceğim hususları bir kez daha hatırlatmak isterim. Demokratik yönetimlerde itibarın ölçüsü halkın teveccühüdür. Halkın teveccühü olmadan siyasetin demokratik meşruiyeti olamaz. Siyasi itibarı veren de, alan da halktır. Millî iradeyi hiçe sayıp halka vesayet etmeye alışmış olanlar, süngü iktidarı dışında bir iktidara sahip olamayanlar, tek parti ideolojisiyle demokratik siyaset yapılamayacağını artık anlamalıdırlar. Sayın Başbakanımıza karşı kin ve iftira ile yürütülen itibarsızlaştırma çalışmaları, demokrasi karşıtı güçlerin geçmiş dönemlerde başvurdukları kirli bir oyunun tekrarıdır." diye konuştu.

Şimdi de milletin teveccühünden ümidini kesen bu vesayetçi zihniyetin Başbakan'a karşı bir itibarsızlaştırma kampanyasını yürütmeye çalıştıklarını savunan Elvan, darbeci zihniyetin kalıntıları ile halkın refahını artıracak projesi olmayanların, kendi hayat tarzlarını paylaşmadığı için nefretlerini kusup halka "bidon kafalı" diyenlerin, insanlık utancı ikna odalarını utanmadan savunanların, insan haklarını sempatizan hakları olarak algılayanların yürüttüğü bu kampanyanın kalburla su taşımanın ötesinde bir tesire sahip olmadığını ve olamayacağını vurguladı.

"Hakla ve halkla beraber yürüyenlerin tuttuğu meşaleyi vesayetçi zihniyet söndüremeyecektir." diyen Elvan, şöyle devam etti: "Temizlik işçisinden taksi şoförüne, ticaret erbabından sanayicisine, memurundan köylüsüne, gencinden yaşlısına kadar tüm toplumun kesimleri Recep Tayyip Erdoğan'ı sevdiler, Recep Tayyip Erdoğan da onları sevdi. Bu halk Turgut Özal'ı nasıl dindar, sivil ve demokrat olduğu için sevdiyse, Tayyip Erdoğan'ı da bu sıfatlarla beraber cesur, hakta sebat eden, zulme karşı direnen, 'Kenarı Dicle'de bir kurt bir koyunu kapsa adli ilahi sorar onu Ömer'den' sorumluluğuyla halkına ve ülkesine hizmet eden, güçlü ama erişilebilir bir dünya lideri olarak sevmektedir. Halkımıza tepeden bakan, halkla yabancılaşan, darbelerle halkımıza büyük acılar yaşatan bu vesayetçi zihniyetin, artık antidemokratik yollardan vazgeçerek halka hizmet yolunda bize rakip olmalarını bekliyoruz. Bizim rakiplere ihtiyacımız var. Bize rakip olsunlar ki kendimizi daha iyi ifade edelim ve hizmette çok daha yüksek bir hıza erişelim."

"Müstakbel rakiplerimize 'hodri meydan' derken." diyen Elvan, sözlerini "Ey rakibim, sen benim ifadem ve hızımsın; gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın." beyiti ile bitirdi. CİHAN

Yorumlar