AK Partili başkan adayı: Günahsa içkili yer ruhsatını ben imzalayacağım

Eskişehir'de AK Parti Odunpazarı Belediye başkan adayı Nevzat Önder, ilçedeki içkili yerlere ilişkin ruhsatı kendisinin imzalayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili başkan adayı: Günahsa içkili yer ruhsatını ben imzalayacağım

Eskişehir'de AK Parti Odunpazarı Belediye başkan adayı Nevzat Önder, ilçedeki içkili yerlere ilişkin ruhsatı kendisinin imzalayacağını söyledi. Yeniden aday gösterilmeyen mevcut AK Partili Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın içkili yerlere ruhsat verilirken imza atmadığını belirten Önder, “Bu iş günahsa, bu talebi kendim imzalayacağım. İlçeye 'barlar sokağı' kurulması için CHP meclis üyeleri isterse, getirsinler. Meclis ne karar verirse uygularım.” dedi.

Eskişehir’de yayın yapan İki Eylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Yıldırım’a açıklamalarda bulunan AK Parti Odun Pazarı Belediye başkan adayı Önder, ilçedeki içkili yerlere ruhsat verip vermeme konusunda ve bölgeye ‘barlar sokağı’ kurulması konusunda ilginç ifadeler kulandı.

Mevcut başkan Burhan Sakallı’nın ilçedeki içkili yerlere ruhsat verme konusunda kendisinin hiç imza atmadığını kaydeden Nevzat Önder, “Burhan Bey şimdiye içkili kadar yer ruhsatına kendisi hiç imza atmamış. Başkan yardımcıları imzalamış. Ben imzalayacağım. Bu iş günahsa neden başkan yardımcıma devredeyim. Böyle bir talep geldiğinde ben imza atacağım.” diye konuştu.

Odunpazarı’na barlar sokağı yapma konusunda da konuşan Önder, böyle bir talebin varsa ilk meclis’te karşılarına getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle dedi: “Bunu önce vatandaşa sormak lazım. Kararı verecek olan belediye meclisidir, meclis üyeleridir. CHP’li meclis üyelerinin böyle bir isteği varsa hemen ilk meclise getirsinler. Meclis ne karar verirse ben uygularım. Nerede isterlerse. Benim ‘şurayı içkili yer yapalım’ deme yetkim yok.”
CİHAN

Yorumlar