AK Partili Akdoğan: Ergenekon'a karşı kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Ergenekon türü vesayetçi yapılanmalarla mücadele edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Akdoğan: Ergenekon'a karşı kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Ergenekon türü vesayetçi yapılanmalarla mücadele edeceklerini söyledi. Akdoğan, Ergenekon türü yapılanmaların her türlüsüne karşı aynı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti.

    Yalçın Akdoğan, Ankara'nın Polatlı ilçesinde bir dizi temel atma ve açılış törenlerine katıldı. Kendilerinin Ergenekon konusunda pozisyonlarının değişmediğini dile getiren Yalçın Akdoğan, "Darbeci anlayışa karşı olan bu iktidardır ve bu işin mağduru da AK Parti'dir. Ama biz yaşın yanında kuru da yanmasın, sapla saman karışmasın kamu vicdanının da bir takım soru işaretleri var, bunlar giderilsin ve adalet yerini bulsun istiyoruz. Yani herkes serbest kalsın değil, kim yanlış yaptıysa layığını bulsun ama mağdur ve mazlum da kimse edilmesin. Bizim dediğimiz bu." dedi.

    Başbakan Erdoğan’ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, vesayetçi anlayışın her türlüsüne karşı olduklarını, Yeni Ergenekon, Neo Ergenekon veya yeni vesayet odaklarına müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti. Akdoğan, "Yani bu ister kızıl olsun, ister yeşil olsun, ister beyaz olsun. Yeni Ergenekon, Neoergenekon veya yeni vesayet odakları vesaire bunların hiçbirisine müsamaha gösteremeyiz." şeklinde konuştu.

    Polatlı Belediyesi itfaiye binasında gazetecilerin Neo Ergenekon’a ilişkin sorusunu yanıtlayan Akdoğan, "Şimdi vesayetçi anlayışla darbeci anlayışla çok mücadele ettik. Yeni bir vücutta yeniden hortlatılmaya çalışılıyor. Buna biz müsaade etmeyiz. Kimden gelirse, kime karşı olursa olsun, bu vesayetçi anlayış demokrasiye aykırıdır, hukuk devletine aykırıdır, milletin iradesini tasallut altına almaktır; biz buna müsaade etmeyiz." diye konuştu

    Polatlı Belediyesi itfaiye binasının açılışı ve hayırsever İrfan- Ruhiye Yurtseven çiftinin Şentepe Mahallesi'nde yaptıracağı 24 derslikli okulun temel atma törenini gerçekleştiren Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan daha sonra Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik ve parti yöneticileriyle birlikte katıldığını yemeğin ardından şehirden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar