AK Parti'den Kılıçdaroğlu açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, Kılıçdaroğlu'nun şu andan itibaren Türk siyaseti için bir ahlaki problem haline geldiğini savundu

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Kılıçdaroğlu açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Şu andan itibaren Kılıçdaroğlu, Türk siyaseti için bir siyasi problem olmanın ötesine geçmiş, bir ahlaki problem haline gelmiştir. Türkiye'nin köklü siyasi partilerinden biri olan CHP'nin başında olması da kuşkusuz büyük bir talihsizliktir." dedi. 

Çelik Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı hakkında söylediği tepki çeken sözleri için, "Kılıçdaroğlu düzeltme fırsatına rağmen sözlerinin arkasında durdu. Kılıçdaroğlu Türk siyaseti için problem olmanın ötesine geçmiş, bir ahlaki problem haline gelmiştir.Bir genel başkanın kadın bakan için söylediği bu sözler Kılıçdaroğlu ile anılacak." diye konuştu. 

Aslında bir iki sağduyulu açıklama vardı CHP'den. Bunu büyütebilselerdi bir çıkış noktası olacaktır. Siyasi ve ahlaki açıdan sorunlu bu açıklamalar hiçbir şekilde kabul edilemez.

Çeşitli söylemler hatırlıyoruz. Ama en vahimi budur. Bir siyasetçiden ortaya çıkması, bunu bir hanımefendiye söylemiş olması, Kılıçdaroğlu ile beraber anılacak. Toplumun duyarlı kesimlerine bunu protesto eden kadınlara teşekkür ediyoruz. Partiler üstü ortak bir tutum alınmasını tavsiye ediyoruz.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, CHP'nin anayasa çalışmalarını sabote ettiğini ileri sürdü.

Başkanlık sistemi nedeniyle tartışmaların sona erdirildiğini dile getiren Çelik, "Uzlaşma komisyonu dağıtılmadan tartışma sürdürülebilirdi. Madem başkanlık sistemine karşısınız, parlamenter sisteme ilişkin teklifinizi getirin demiştim, onu da yapmadılar. Biz yeni anayasayı konuşmak istiyoruz. Ama onlar ısrarla etiketleri çarpıştırmak istiyorlar. Siyasi açıdan kendine güvenen ortaya çıkabilirdi ama bu tartışmadan kaçtılar. Bizim takvimimiz kendi tutarlılığı içinde ilerlemektedir" diye konuştu.

Yorumlar