AK Parti'de seçim öncesi çok kritik 10 gün

AK Parti'de, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için başvuran 6 bin aday adayı ile mülakatlar başladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'de seçim öncesi çok kritik 10 gün

AA muhabirinin, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'tan aldığı bilgiye göre, illerdeki temayül yoklamalarının tamamlanmasının peşinden başlayan mülakatlar 10 gün sürecek.

15 Mart'a kadar umumi başkan yardımcılarının başkanlığında, MKYK üyeleri ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müsait gördüğü bir takım milletvekillerinden oluşan 4'er benlik 12 alt komisyon, 6 bin 223 namzet adayı ile mülakatları çehre yüze yapacak.

Bin 166 adayın yarışacağı İstanbul ile 536 adayın yarışacağı Ankara'ya mülakatları yapıcak birer hususi komisyon tayin edildi. Diğer vilayetler için ise komisyonlar namzet adayı sayısının yoğunluğuna oranla görevlendirildi.

Toplam 400-450 namzet adayının mülakatından mesul her bir komisyon, günde ortalama 40-50 görüşme yapacak.

Mülakatlar, İstanbul dışındaki vilayetler için Ankara'da umumi merkezde gerçekleştirilecek.

Mülakatlarda, komisyon başkanlarının takdirleri doğrultusunda namzet adaylarına sorular yöneltilecek ve evvela adaylardan çıkarlarını tanıtmaları istenecek, hariç görünüş, diksiyon, insan ilişkilerine ve vizyonuna bakılacak.

Genel merkez sebebi ile değerlendirilecekleri için temayül yoklamalarına girmeyen, 22, 23 ve 24'üncü çağ milletvekilleri, MKYK asıl ve yedek üyeleri, 30 Mart'tan sonra herhangi bir sebeple görevinden ayrılan il başkanları mülakata çağrılmadı.

Ana komisyonlar

Aday adayları için ilk eleme mülakatlar sonrası olacak.

15-22 Mart tarihleri içinde umumi başkan yardımcılarından oluşan ve sayısı 4 olması beklenen temel komisyonlar devreye girecek.

Mülakatlarda elemeden geçmeyi başaran namzet adayları, bu defa temel komisyonlarda değerlendirilecek.

Bu iş sırasında, bilhassa küçük kentlerde önceki seçimlerde bulunduğu bu şeklinde kamuoyunun ve ilk defa de sivil cemiyet kuruluşlarının görüşüne başvurulacak.

Üst komisyonun çalışmaları

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve temel komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak.

23 Mart-7 Nisan tarihleri içinde iş yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına Davutoğlu karar verecek.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar