AK Parti'de aday adayı sayısı 1600’e düştü

AK Parti'den milletvekilliği için başvuran 6 bine yakın aday adayının 4'te 3'ü, bir haftadır süren mülakatlarda elendi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'de aday adayı sayısı 1600’e düştü

Yarın toplanacak 4 mesafe komisyon da kalanları değerlendirip, 3’te 1’ini daha eleyecek. Bu eleme süreçlerinin arkasından aday listeleriyle ilgili son kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon verecek.  AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için başvuran 6223 kişiden, var ve eski milletvekilleri ile parti kurucuları ve Örgüt yöneticisi olanlar dışındaki 6 bine yakını öncelikle temayül yoklamasından geçti, arkasından 12 komisyon yönünden mülakata alındı.

Bir haftadır devam eden mülakatlara ait Hürriyet’in AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, “Temayüle gelenların tamamına yakınını mülakata çağırdık. Yüz yüze yapılan bu görüşmelerle aday adayı sayısı 1500-1600’e düşürüldü” dedi.

İKİNCİ ELEME BAŞLIYOR

Bu elemeyi aşanlar da yarın toplanacak 4 mesafe komisyonda değerlendirmeye alınacak. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop ile Genel Sekreter Haluk İpek başkanlığında, öteki umumi başkan yardımcılarının da katılımıyla 3’er insandan oluşacak bu 4 mesafe komisyon da aday adaylarının 3’te birisini daha eleyerek, sayıyı her ilin mebus sayısının 2 katına indirecek. Bütün bu elemeleri aşan takribî 1100-1200 aday adayı son şekilde 23 Mart’ta işbaşı yapması planlanan, Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyonda değerlendirilecek.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar