'AK Parti'yi dizayn haberleri'ne tepki

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin basın üzerinden dizayn edilmek istendiğini belirterek sert çıktı

Google Haberlere Abone ol
'AK Parti'yi dizayn haberleri'ne tepki
Başbakan Davutoğlu, "Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti'yi dizayn etmeye heveslenmesin. İşte söylüyorum, biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM gruptoplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden beri başarı öyküsüne dahil olamayanların, kardeşliklerini anlayamadığını, hazmedemediğini, AK Parti'nin de diğer partiler gibi küçük hesaplar içine girerek, küçülmesini beklediğini söyledi.

Davutoğlu, "Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti'yi dizayn etmeye heveslenmesin. Eğer Cumhurbaşkanımızın 14 yıl içinde, manşetler üzerinden, basın üzerinden siyaseti dizayn etmeye karşı verdiği kavganın, bir kez daha bugün verilmesi gerekecekse, işte söylüyorum, biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, defalarca bu kürsüden bu marazi tiplere verdiği cevabı, "Biz manşetlerle çarpışarak, savaşarak geldik" dediği günleri unutmadıklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: 

"Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti'yi dizayn etmeye heveslenmesin. Eğer Cumhurbaşkanı'mızın 14 yıl içinde, manşetler, basın üzerinden siyaseti dizayn etmeye karşı verdiği kavga, bir kez daha bugün verilmesi gerekecekse biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız. 78 milyon vatandaşımızın bizden beklentilerini, 1 Kasım'da tek tek, adım adım giderek, yaşlısıyla genciyle, tekerlekli sandalyelerle giderek, bize oy verip, destek veren 24 milyon vatandaşımızın bize verdiği emaneti kimsenin kirli işlerine, kirli hesaplarına ezdirmeyiz."

"İŞBİRLİĞİ İÇİNDE HAREKET EDİYORLAR"

Türkiye'yi 40 yıla yakın terör belasıyla uğraştıranların, şehirlere çukur kazanların, sivillere saldıranların tek bir amacının, ülkeyi kendi içine kapatarak, enerjisini boşa harcatmak olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu taşeron örgütler, Türkiye'nin şiddet sarmalına girerek, enerjisini kaybetmesini, bölgenin yeniden yapılanma sürecine müdahil olmamasını arzuluyor. Bir taraftan PKK ve onun uzantıları, diğer taraftan DAEŞ terör örgütü ülkemize yönelik eş zamanlı saldırılar gerçekleştiriyor. İki terör örgütü birbirine karşı mücadele ediyor. DAEŞ konusunda Türkiye'ye yönelik iftiraları dile getirenler de bu oyunun bir parçasıdır. PYD, DAEŞ ve katil Esad rejimi, açık bir iş birliği içinde hareket ediyorlar. Çukur kazanlar, şehirlerimizi harabeye çevirenler, sivil vatandaşlarımıza saldıranlar ile Kilis'e atılan bombaların sahipleri aynı odaklardır. Onlar birer piyondur, arkalarında bu piyonları oynatanlar aynı çevrelerdir. Bu terör baronlarının hepsi, sahibi ne derse onu yerine getirmektedir. Günlerdir Kilis'e atılan bombalar, onbinlerce Suriyeli mazluma ev sahipliği yapan bu örnek şehrimize yönelik saldırılar, kirli bir planın parçasıdır. "

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

Kilis'e yönelik alınacak tedbirlerin, Bakanlar Kurulu ile güvenlik zirvesinde ele alındığını bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bundan sonra atılacak adımları 4 başlıkta tekrar gözden geçirdik. Öncelikle, ilave askeri tedbirler alınacak ve sınır hattındaki askeri varlığımız, tahkimatımız artırılacaktır. Çok açık bir şekilde Genelkurmay Başkanımızın da katıldığı güvenlik zirvesinde, Kilis'in ve ülke sınırlarının korunması için bütün askeri tedbirlerin alınması konusunda gerekli talimatlar verildi, hazırlıklar yapıldı. İlave İHA'larla sınırın gözetlenmesini ve Kilis'e dönük saldırıların önceden haber alınarak önlenmesini sağlayacağız. İkinci başlığımız ekonomik desteklerden oluşuyor. Saldırılar nedeniyle zarara uğrayan esnafımızı destekleyeceğiz. Zararların giderilmesini, kayıpların tazmin edilmesini sağlayacağız. Başbakanlıkça ilk etapta 5 milyon, ikinci etapta da ilave 5 milyon olmak üzere, zarar görenlere derhal ödeme yapılacak. Kilis'te kamu yararına çalışanların istihdam süreleri 9 aya çıkarılacak ve valiliğin istediği oranda ilave istihdama imkan tanınacak. Esnafımızın, iş dünyamızın kredi sıkıntılarının giderilmesi için de çalışmaları başlatmış bulunuyoruz."

TÜM TEDBİRLER ALINACAK

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının tatil edilmesine neden olan olayları değerlendiren Davutoğlu, "Bu konuda alınması gereken tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bir daha böyle görüntülerin yaşanmaması için mevcut önlemleri gözden geçireceğiz ve ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.

 

Yorumlar