AK Parti: Yalova’da seçim sonucu kesin değil

Yerel seçimlerde AK Parti ile CHP’nin başabaş bir mücadele sergilediği Yalova'da yeniden yapılan sayımın ardından CHP’nin kazandığı şeklindeki haberlere AK Parti’den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti: Yalova’da seçim sonucu kesin değil

Yerel seçimlerde AK Parti ile CHP’nin başabaş bir mücadele sergilediği Yalova'da yeniden yapılan sayımın ardından CHP’nin kazandığı şeklindeki haberlere AK Parti’den açıklama geldi. AK Parti Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin sonucunda Yalova İli’nde, AK Parti 1 oy farkla seçimi kazanmış; ancak CHP’nin İlçe Seçim Kurulu’na itirazı üzerine yapılan sayımlarda CHP 6 oyla öne geçmiştir. Ancak, AK Parti’nin İl Seçim Kurulu nezdindeki itirazı ve bu itirazın değerlendirme süreci devam etmektedir. Dolayısıyla Yalova’da henüz seçimin sonucu kesin olarak belli değildir." denildi.

Açıklamada itirazlar sonucu yapılan tüm değerlendirmelerden sonra çıkacak olan sonucun, başta Yalovalılar olmak üzere herkesin saygı duyması gereken sonuç olacağının altı çizilirken, "Ayrıca, Adana, Ağrı ve Hatay illerinde AK Parti’nin yapmış olduğu itirazlarla ilgili işlem ve değerlendirmeler devam etmektedir." ifadeleri yer aldı.

CİHAN

Yorumlar