AK Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri arasında tartışma çıktı

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na verdiği, "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Da.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri arasında tartışma çıktı

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na verdiği, "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye devam ediyor. Komisyonda teklifin bütünü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından birinci madde üzerindeki görüşmeler başladı.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın teklife yönelik eleştirileri sırasında tartışma çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, söze girerek teklifin yanlış yorumlandığını savundu. Daha sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Ünal arasında tartışma çıktı. Vural, "Milli iradeye düşman sizsiniz, demokrasiye, hukuka düşman sizsiniz." dedi. Bunun üzerine Ünal ise "Korkuyla siyaset yapıp siyasetten soğutuyorsunuz. Sizi anti siyaset yapmakla itham ediyorum." ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine Vural, "Sen bir kere darbecisin. Rezza Zarrap'ı korumak için kanun çıkarıyorsunuz. Türklüğü ayaklar altına alanların Türkmenlerin adından söz etmeye hakkı bile yoktur. Millete küfreden insanlarla birlikte iş tutuyorsunuz. Çocuğu olmayanlara dil uzatıyorsunuz. Aileye, çocuğa nasıl dil uzatırsınız. Milletin hukukunu katledeceksiniz ondan sonra susacağız. İşleri güçleri hakarek. 11 yıldır yanlarında yürüyorsunuz, ondan sonra haşhaşi." şeklinde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış da Vural'a Türkmenlerle ilgili sözlerine tepki göstererek "Türkmenlere neler yapıldığını Şandır'a sorun, sana söylesin. Senin kafanın almayacağı kadar bu ülke büyük bir ülkedir." dedi.

Tartışmalar üzerine Komisyon Başkan Vekili Hüseyin Bürge, görüşmelere 15 dakika ara verdi. Ancak tartışmalar arada da devam etti. Vural, "Eline tutuşturulup verilenleri burada konuşuyorsun." Ünal da "Sen kimsin konuşuyorsun, sana bu hakkı kim verdi." karşılık verdi. Karşılıklı atışmaları devreye giren partililer sona erdirdi.


CİHAN

Yorumlar