AK Parti üç dönem kuralını devam ettiriyor

AK Parti yönetimi, parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralını devam ettirme kararı aldı. Karar, bugün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alındı....

Google Haberlere Abone ol
AK Parti üç dönem kuralını devam ettiriyor

AK Parti yönetimi, parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralını devam ettirme kararı aldı. Karar, bugün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alındı.

MKYK toplantısında ayrıca, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için istişarelerin sürdürülmesi kararı alınırken, 'Dar' veya 'Daraltılmış' seçim sistemleri konusunda da AK Parti'nin şu aşamada bir girişimde bulunmamasının doğru olacağına karar verildiği ve 2015 seçimlerine mevcut seçim sistemiyle gidilmesi ilke olarak benimsendiği kaydedildi.

Erdoğan başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan MKYK toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantının sonunda, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik adına yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Bu toplantıda Cumhurbaşkanı seçimi, seçim sistemi değişikliği ve tüzüğümüzden kaynaklanan 3 dönem kuralı konuları görüşülmüştür. Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili istişare süreci devam etmektedir. MKYK'mız tüzüğümüzdeki 3 dönem kuralı ile ilgili herhangi bir girişimde bulunulmamasına, mevcut kuralın devamının isabetli olacağına karar vermiştir. Halen kamuoyunda ve partimizin yetkili kurullarında tartışılmakta olan Dar veya Daraltılmış seçim sistemleri konusunda da AK Parti'nin şu aşamada bir girişimde bulunmamasının doğru olacağına dair karara varılmıştır. Sonuç itibariyle 2015 seçimlerine mevcut seçim sistemiyle gidilmesi ilke olarak benimsenmiştir."

CİHAN

Yorumlar