AK Parti sözcüsünden Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Çelik, Kılıçdaroğlu'nun bugünkü 'kanlı ifadeleri'ni eleştirdi; Davutoğlu krizinin olmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
AK Parti sözcüsünden Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, partideki kriz iddiaları ve Kılıçdaroğlu'nun bugün kullandığı 'kanlı' ifadelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Sözcü Çelik, AK Parti'de herhangi bir kriz olmadığını söyledi. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun 'başkanlık ancak kan dökülerek gelir' şeklindeki sözleri için ise 'Çok vahim' dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, yaptığı açıklamada, "(Ahmet Davutoğlu) Başbakan olarak 20 aylık dönemde son derece zor kararların altına cesurca imza atmıştır, çeşitli kritik noktalarda tereddüt etmeden kararlar almıştır, basiret ve dirayetle ülkenin yönetimine başbakan olarak katkıda bulunmuş, genel başkan olarak basiret ve dirayetle AK Parti'nin daha ileriye gitmesi için gayretli çalışmaların içerisinde olmuştur." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik, "Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, AK Parti'nin genel başkanlığını yürüttüğü bu süreç içerisinde AK Parti'nin daha ileri gitmesi, ilkelerinin daha çok pekişmesi, çeşitli politikalarımızın güncellenmesi için son derece önemli ve kıymetli çalışmalara imza atmıştır. Kendisi AK Parti kadrolarını, AK Parti'nin geleneklerine, kurumsal ve kuramsal yapısına ve AK Parti'nin bugün ihtiyaç duyduğu birtakım politika güncellemelerine uygun bir şekilde son derece başarıyla yönetmiştir." şeklinde konuştu.

KİMSE AK PARTİ ADINA KONUŞAMAZ

Ömer Çelik, konuşmasında şunları kaydetti: "Açık ve net bir şekilde söylüyoruz, hiç kimse, kendi kendine bir gruplaşma yaratarak, bu ister sosyal medyada olsun, ister sosyal hayatın içerisinde olsun, ister siyasal hayatın içerisinde olsun AK Parti resmi mekanizmalarının dışında bir gruplaşma yaratarak, AK Parti'nin onayını almadan birtakım çalışmalar yaparak AK Parti adına konuşamaz. Kimsenin AK Parti Genel Başkanını ve Başbakanımızı bu bakımdan olumsuz değerlendirmelerle ele almaya ya da tahkir etmeye hakkı yoktur, hakkı da değildir."

PROFİL TARTIŞMALARI

Çelik, AK Parti Olağanüstü Kongresi ile ilgili olarak, "Bir profil tartışması yapılıyor, 'yeni genel başkanın, başbakanın profili yüksek mi düşük mü olacak' diye. Kuşkusuz herhangi bir şekilde profil tartışması yapmaya gerek yok. AK Parti Genel Başkanlığı son derece stratejik bir makamdır. Dolayısıyla 'düşük profil' diye bir tartışma söz konusu olmaz." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN İFADELERİNE TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi ile ilgili sözlerini de değerlendiren Çelik, şöyle konuştu: "Bu açıklamasını son derece vahim buluyoruz, umarız düzeltirler. Ama milletin karar vereceği konuda, hiçbir şekilde ağza alınmaması gereken, içinde kan geçen bir cümle ile konunun değerlendirilmesi maalesef Cumhuriyet Halk Partisinde herkesin eleştirdiği, milletimizin eleştirdiği birtakım siyaset alışkanlıklarından asla vazgeçilmediğini, vazgeçilmeyeceğini gösteriyor. Bu da Türkiye için büyük bir şansızlıktır diye düşünüyoruz."

ADAY BELİRLEME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan adayının açıklanması ile ilgili olarak da şunları kaydetti:
"Şu anda Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız halen görevinin başındadır. MYK ve MKYK, bu belirlendikten sonra bir yöntemle bunu siyasi işler başkanı, parti sözcüsü bir arkadaşımız geçmişte olduğu gibi duyurur. Bu istişarelerin bitmesi lazım, birkaç gün öncesinde duyurmuş oluruz diye tahmin ediyorum."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ ? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin genel kurulunda yaptığı konuşmada şaşırtan ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemine karşı yaptığı açıklamada, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsin" demişti. 

Konuşmasında, Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Anayasa darbe hukukuyla beraber ele alınacaksa, Anayasayı değiştirelim. 'Darbe hukuku kalsın, biz bu anayasayı değiştirelim.' Ne için? 'Başkanlık sistemini getireceğiz.' Nasıl bir başkanlık sistemi? Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Neymiş? Böyle başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz."
 

Yorumlar