AK Parti, Soma için meclis araştırma önergesi verdi

CHP'nin ardından AK Parti tarafından da Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na meclis araştırma önergesi verildi.AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti, Soma için meclis araştırma önergesi verdi

CHP'nin ardından AK Parti tarafından da Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na meclis araştırma önergesi verildi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve 38 milletvekilinin imzasının bulunduğu önergede, 13 Mayıs 2014 Salı günü Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Linyitleri İşletmesi'ne ait ve özel sektörce işletilen maden sahasında ülkenin karşılaştığı en büyük maden kazasının meydana geldiğine dikkat çekildi.

Milleti elim bir üzüntüye boğan bu kazanın nedenlerinin detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğinin belirtildiği önergede, Türkiye'de riskleri ortadan kaldırmak veya minimize etmek amacıyla sektördeki gelişmelere bağlı olarak birçok mevzuat değişikliği ve sıkı denetimler yapıldığı hatırlatıldı.

AK Parti'nin Meclis Araştırma Önergesi'nde, "Kazanın meydana geldiği ocağın bu yıl mart ayı içerisinde, en son yönetmelikler çerçevesinde yapılan denetimlerinde mevzuata aykırı bir durum olmadığı ifade edilmesine, ocağın en son üretim tekniklerine sahip olduğunun belirtilmesine rağmen, elim kaza meydana gelmiştir. Meydana gelen elim kazanın tüm boyutlarıyla araştırılması ve her yönüyle aydınlatılması büyük önem taşımaktadır. TBMM'ye bu konunun araştırılmasında büyük görev düştüğü kanaatindeyiz. Bu nedenle TBMM'de Soma'da meydana gelen kazanın araştırılması için komisyon kurulmasını saygılarımla arz ederiz." denildi. CİHAN

Yorumlar