AK Parti muhalefetin tavrından şüpheli

Bazı milletvekillerine ait dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda desteğini açıklamayan CHP ve MHP'nin tavrı konusunda hükümetin şüpheleri var. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, CHP ve MHP'lilerin sözünden dönmesi halinde bile tek başlarına yollarına devam edeceklerini söyledi

Google Haberlere Abone ol
AK Parti muhalefetin tavrından şüpheli

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kararlı adımlar attıklarını belirterek, “Biz her zaman söyledik. Anayasa değişikliği ile birlikte dokunulmazlıkları kaldıralım, kararı mahkemeler versin. Şimdi ister istemez iki muhalefet partisi de bizim istediğimiz noktaya geldi. İnşallah kıvırmazlar. Kıvırırlarsa da kendileri bilirler. Biz AK Parti grubu olarak 316 milletvekili ile orada olacağız ve anayasa değişikliği ile dokunulmazlıkların kaldırılması için oy kullanacağız” diye konuştu.

AK Parti Altınordu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Kurtulmuş, başkanlık sistemi ve yeni anayasa çalışmalarını anlatarak muhalefeti eleştirdi. Kurtulmuş, özetle şöyle dedi:

“Niye başkanlık sistemine takılıyorlar? Kardeşim biz anayasayı sadece başkanlık sistemi için istemiyoruz. Başkanlık sistemi bizim anayasa reformumuz içerisinde birçok maddeden sadece bir tanesi. Gelin, samimiyetinizi göstermek için masa kurmuştuk. Masayı siz dağıttınız. Bizim 316 milletvekiliyle, Meclis başkanımızı saymıyoruz. Bizim de üç tane adamımız var, sizin de üç tane adamınız var. MHP ve HDP’nin de üç tane temsilcisi vardı, niye masayı dağıttınız? ‘Efendim başkanlık sistemi gelirse’, niye başkanlık sisteminden bu kadar korkuyorsunuz? Cumhuriyet Halk Partisi bir zihniyettir. Ahmetleri, Mehmetleri bir tarafa koyuyorum isimler önemli değil.”

Kurtulmuş kürsüde CHP’ye yönelik eleştirisini sürdürürken bir vatandaşın “’Şırnak’ta hendek kazıyorlar sayın bakanım” demesi üzerine, “Kazmıyorlar da kazanlara bir şey demiyorlar öyle diyeyim” diye yanıt verdi. 

Yorumlar