AK Parti, MİT Müsteşarı'nın Yargıtay'da yargılanması için kanun teklifi verdi

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına, "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tekl.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti, MİT Müsteşarı'nın Yargıtay'da yargılanması için kanun teklifi verdi

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına, "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" verdi. MİT Yasasındaki değişiklik teklifine göre MİT Müsteşarı Yargıtay'da ilgili dairece yargılanabilecek.

Kanun Teklifi ile Milli İstihbarat Teşkilatının gizli kalması gereken görev ve faaliyetlerinin asılsız iddia ve ithamlar ile açığa çıkarılmasına veya engellenmesine karşı tedbirler alınıyor. MİT mensuplarının ve istihbarat hizmetlerine yardım edenlerin ve bunların yakınlarının mağduriyetlerinin önlenmesine yönelik düzenlemeler getiriliyor.

Milli İstihbarat Teşkilatına, Bakanlar Kurulunca, dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda görev verme imkanı tanınıyor. Ayrıca, Milli İstihbarat Teşkilatına; her türlü teknik istihbarat ve insan istihbaratı usul, araç ve sistemlerini kullanması, yabancı istihbarat teşkilatlarının kullandığı usul, yöntem, imkan ve kabiliyetleri kazanması ile teknolojik gelişmeleri takip etmesi görevi veriliyor.

Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu'nun yapısı değiştirilerek Kurulun, Başbakan'ın başkanlığında toplanabilmesi ve uygulamayı belirleyici kararlar alabilmesi imkanı da getiriliyor. CİHAN

Yorumlar