AK Parti Mısır'a heyet gönderiyor

Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Dişli, "Mısır'la da inşallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla inşallah Suriye'de artık akan kanı durdurmamız gerekiyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Mısır'a heyet gönderiyor
Rusya ve İsrail'le yeni açılımın yapıldığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, bayramdan sonra da Mısır'a heyet gönderileceğini söyledi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Başbakan Yıldırım'ın dış politika konusunda çok büyük mesafe katettiğini, Rusya ve İsrail'le yeni açılımın yapıldığını, bayramdan sonra da Mısır'a heyet gönderileceğini aktardı.

Dişli, Türk-İş Sakarya İl Temsilciliğince Demiryol-İş Sendikası eğitim salonunda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın bu konuda ne kadar kararlı olduklarını her fırsatta 78 milyona ilettiğini vurgulayan Dişli, "Güvenlik güçlerimiz, terörle mücadelede gerçekten başarılı oldu ama işin psikolojik başarısını da sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla batıdaki büyük şehirlerimiz terörden en fazla mağdur olan illerimizle gönül köprüsü kurduk." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın hem ekonomi hem de dış politika konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la istişareler sonucu çok büyük mesafe katettiğini dile getiren Dişli, Rusya ve İsrail'le yeni açılımın yapıldığını, bayramdan sonra da Mısır'a heyet gönderileceğini aktardı.

Dişli, şunları söyledi: "Mısır'la da inşallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla inşallah Suriye'de artık akan kanı durdurmamız gerekiyor. 460 bin kişi hayatını kaybetti, 4,8 milyon Suriyeli ülkesini terk etti. Suriye, fiziki olarak zaten bina ve insan stoku olsun, alt üst oldu. Batılılar, Suriye'den doktorları, mühendisleri, işlerine yarayacak olanları aldılar. Yine Türkiye'ye ihtiyaçları oldu, biz dedik ki, '3 milyon misafirimizi, sizden yardım bekleyeceğiz diye almadık. Ecdadımızın yaptığı gibi zorda olan herkese kapılarımızı açtık.' Açık kapı politikamızı da devam ettireceğiz."

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da güzel bir ülkede yaşadıklarını belirterek "Ülkeyi yakmaya devam ediyorlar. Her gün 'Müslüman' adı altında terör örgütleri insanları öldürmeye devam ediyor. Güneydoğu'da şu ana kadar 600'e yakın güvenlik görevlimiz rahmetli oldu. Orada canları uğruna cennet vatanı koruyorlar. Onun için ülkemizin, şehrimizin, iş yerlerimizin, birbirimizin kıymetini bilelim." diye konuştu.

Yorumlar