AK Parti İzmir adayı Yıldırım, internete yasak sorusunu cevaplamadı

İzmir’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’la birlikte Yeşildere Köprülü Kavşağı’nın açılışına katılan AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, internet kullanımında Türkiye ve İzmir’i Afrika seviyesi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İzmir adayı Yıldırım, internete yasak sorusunu cevaplamadı

İzmir’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’la birlikte Yeşildere Köprülü Kavşağı’nın açılışına katılan AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, internet kullanımında Türkiye ve İzmir’i Afrika seviyesinden alarak Avrupa seviyesine çıkardıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, suç işlenmesi halinde sosyal paylaşım sitelerini kapatabilecekleri sözüyle ilgili soruyu ise muhatabın Bakan Elvan olduğunu söyleyerek cevapsız bıraktı.

Bakan Lütfi Elvan, uçak kazaları ve yangınlarına müdahale amacıyla satın alınarak Diyarbakır, Van, Bursa ve Tekirdağ gibi illerdeki havalimanlarına gönderilecek olan 10 adet aracın teslim törenine katıldı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda düzenlenen törende konuşan Elvan, İç Hatlar Terminali'nin pazartesi günü Başbakan Erdoğan tarafından açılacağını söyledi. Yeni havalimanı yatırımları hakkında bilgi vererek, 2002 yılında mevcut 36 havalimanın 28’ini yenilediklerini ve 16 yeni havalimanı yaptıklarını belirtti. Havalimanları için alınan bin 300 beygir motoru ve 17 ton su kapasitesi bulunan araçlar hakkında bilgi alan Elvan, birinin direksiyonuna geçerek denedi. Ardından pazartesi günü açılacağı açıklanan Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’ni gezdi. Daha sonra İZBAN trenine binen Lütfi Elvan, Cumaovası-Torbalı hattının Tepeköy şantiyesinde incelemelerde bulundu. Projenin, merkezî ve yerel yönetim işbirliğiyle yapıldığını hatırlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları tamamlaması halinde temmuz sonu itibariyle İZBAN’ın Torbalı’ya ulaşacağı ifade etti. Bakan Elvan, daha sonra görevi devraldığı eski Bakan Binali Yıldırım’la birlikte Konak Tünelleri Yeşildere Köprülü Kavşağı’nı açtı. İzmir’in hakettiği hizmetleri alamadığını belirten Elvan, yerel yönetimi eleştirdi. Yıldırım’ı överek, İzmir Metrosu’nun 10 yıldır bitirilemediğini dile getirdi. Elvan, Yeşildere Köprülü Kavşağı’na, "Mustafa Kemal Atatürk Köprülü Kavşağı" isminin verileceğini sözlerine ekledi.

'PEŞİN METROYU GÖRDÜNÜZ, GEVREK GEVREK GÜLÜYORSUNUZ'

AK Parti adayı Yıldırım ise İzmir’de metronun 10 yılda yapılamadığını belirterek, “Bu kadar metroyu, 3–3,5 km. metroyu 10 yılda yapamadılar, şimdi, '300 km. metro yapacağız.' diyorlar. Kim inanır?” dedi. Bu sözlerin gülüşmeye yol açması üzerine de, “Ne güzel de gevrek gülüyorsunuz değil mi? Peşin metroyu gördünüz, gevrek gevrek gülüyorsunuz.” diye konuştu.

Daha sonra Yeşildere Köprülü Kavşağı'nın açılışı yapıldı. CİHAN

Yorumlar